skip to content
Les bales de la Cantera Grogueta amb passat a l’atletisme
Les bales de la Cantera Grogueta amb passat a l’atletisme

Budesca i Marcos són els laterals del Villarreal i el Roda en Divisió d’Honor

Daniel Budesca (Múrcia, 2006) i Marcos González (Elda, 2006) tenen moltes coses en comú. Tots dos són jugadors de la Cantera Grogueta, tenen la mateixa edat, conviuen en la residència de la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza, juguen com a laterals drets en l’exigent Divisió d’Honor Juvenil (un al Villarreal i l’altre en el Roda) i van campionar sobre el tartan abans d’exhibir-se sobre el verd de Miralcamp amb èxit.

Budesca va començar corrent carreres populars i, en veure que tenia capacitats per a este esport, es va federar i va competir en 50 60, 500, 1.000 i 2.000 metres llisos i, fins i tot, va disputar campionats de salt de longitud i salt d’alçada. El canterano groc recorda competir amb la selecció murciana en triangulars contra Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana amb orgull: “Sempre guanyàvem. Ara competisc en futbol amb la Valenciana i guanyem a la Murciana 5-0 en el Campionat d’Espanya”, confessa entre riures.

Per part seua, Marcos és campió de la Comunitat Valenciana de 2.000 metres en pista coberta i 3.000 metres a l’aire lliure. Va començar competint solament en atletisme per la passió que li va traslladar el seu pare fins que el va combinar amb el futbol, inscrivint-se a l’Elda Unión, club convingut del Submarí, on va recalar la temporada passada, i va deixar l’atletisme. “Sub-14 va ser el meu últim any i ja em vaig centrar en el futbol”, subratlla González. El cas contrari és el del seu company, que va començar en el futbol en les files del Real Murcia, més tard el va combinar amb l’atletisme, fins que va tornar a centrar-se en el balompié.

Tots dos jugadors saben que l’atletisme també els ha datat d’aptituds per al futbol, encara més jugant com a laterals drets amb recorregut ofensiu. Per a Marcos, algunes d’eixos avantatges competitius són “la velocitat, aguantar els partits i els entrenos i també les lesions”. “Aguantar els partits no és una cosa que ens coste”, afig. Budesca creu que són “laterals complets” als quals els agrada “pujar i baixar”. De fet, es fixa molt en Alfonso Pedraza: “És un ídol i un referent. Em sembla un jugador total. Tant de bo ser com ell”.

La velocitat i el físic són qualitats que tenen cada vegada més importància en el futbol actual i Dani Budesca i Marcos González les posseeixen. Potser, estes habilitats que els estan donant els seus fruits en la Cantera Grogueta arriben a ser crucials per a una futura arribada al futbol professional vestits de groc.

Compartir.