EDI VILLARREAL CF

El Villarreal CF fomenta l’esport entre les persones amb diversitat funcional. El club groc va integrar l’Escola de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (EDI) en la seua estructura esportiva en la campanya 2015/16, sent un dels clubs pioners en el futbol espanyol a impulsar l’activitat esportiva d’aquest col·lectiu. 

En l’actualitat, el Villarreal CF compta amb tres equips EDI (Blau, Groc, Verd i Roig) formats íntegrament per futbolistes amb diversitat funcional, alguns d’ells procedents d’alguns dels centres especials de la província de Castelló. La pràctica esportiva els serveix com una activitat d’esplai i diversió, donant-los l’oportunitat de defensar els colors de l’equip de la seua vida.

Els equips EDI del Villarreal CF entrenen dues vegades per setmana a la Ciutat Esportiva Miralcamp i es troben plenament integrats en l’estructura del club. El Futbol Unificat és una modalitat esportiva nascuda en el si de Special Olympics i cada vegada més estesa en diferents països de la geografia mundial. Té com a objectiu congregar en un mateix equip a jugadors amb i sense discapacitat intel·lectual de manera que puguen compartir valors i normes d’una forma unificada. Per a això hi ha establit un reglament que, entre molts altres aspectes tècnics, tracta de vetlar per l’honestedat dels jugadors durant la competició.

Des de la temporada 2017/18, el Villarreal CF competeix en LALIGA GENUINE, una competició impulsada per la Fundació de LALIGA que congrega als millors equips d’Espanya formats per jugadors amb diversitat funcional.