Endavant Província
Endavant Província

Endavant Província

La iniciativa d’Endavant Província, impulsada pel Villarreal CF a través de la Fundació, sorgeix amb l’objectiu de promocionar el turisme a la província de Castelló. El club groc, compromés amb la seua terra, conjumina esforços i col·labora per a impulsar l’activitat econòmica i cultural de la província, un dels motors bàsics de l’economia, donant a conéixer la seua gastronomia, productes, esdeveniments i destins més representatius.

A través d’aquest projecte, el Villarreal CF ha fomentat la promoció turística d’una gran varietat de ciutats i municipis, aprofitant els partits que se celebren en l’Estadio de la Cerámica. D’aquesta manera, el club s’ha convertit en ambaixador de la província en la màxima categoria del futbol espanyol, expandint encara més els seus horitzons amb la presència d’aficionats estrangers.

En passades campanyes, l’entitat ha oferit un intercanvi d’entrades perquè els ciutadans de cada població puguen gaudir de partits del Villarreal CF en viu des de l’Estadio de la Cerámica. A més, les autoritats de cada municipi han format part del menjar oficial de directives dels clubs, en la qual es degustaven productes típics de la zona cuinats per un restaurador local. En aquestes jornades, l’alcalde és un convidat de luxe i presideix en primera línia la llotja d’autoritats juntament amb els presidents de totes dues entitats. Com a colofó, la banda de música municipal de la localitat també forma part de la festa del partit, ja que interpreta algunes peces en la prèvia i en el descans del partit en la gespa de l’Estadio de la Cerámica.

Finalment, durant la pandèmia, el Villarreal CF es va reinventar i va apostar pel format audiovisual amb la producció de la sèrie documental Una Província Única. En cada capítol, el club, a través dels ulls de Marcos Senna, divulgava els encants i atractius turístics, culturals i gastronòmics de les localitats de la província de Castelló.

Així mateix, després de la consecució del títol de la UEFA Europa League, el club groguet va portar la copa fins a 43 municipis de la província de Castelló. Un total de 20.000 persones van acudir als punts de visita dels seus respectius municipis per a fer-se una fotografia.

En ple any del centenari, el club va voler celebrar els 100 anys d’entitat amb tota la província. Per això, va celebrar la Copa Endavant 3×3, portant la diversió d’un torneig de futbol per a xiquets fins a dotze localitats de la nostra província.