Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza / Camino Miralcamp s\n / 12540 Vila-real (Castellón)

Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza

Amb una extensió de 80.000 metres quadrats i nou camps de futbol, la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza és el lloc habitual de treball no sols del nostre primer equip, sinó també de tots els que componen les categories inferiors del club. A més, disposa d’una residència per als xavals de la pedrera que venen de qualsevol part del món a formar-se com a futbolistes. Aquesta instal·lació està situada en el camí Miralcamp de Vila-real.

Les instal·lacions de la Ciutat Esportiva es componen de cinc camps de gespa artificial, quatre de gespa natural, una zona multiusos i dos amplis edificis. El major d’ells és la Residència, que exerceix de caserna general per al primer equip i els futbolistes de les categories inferiors. El segon edifici són les Oficines, en les quals s’allotgen tot el personal administratiu i els despatxos de la junta directiva.

El camps d’entrenament

La Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza compta amb quatre camps de Futbol-11 de gespa natural, tots ells il·luminats: en un realitza diàriament el seu entrenament el primer equip, mentre que els altres dos els utilitzen tots dos filials per a exercitar-se cada dia i l’altre per a disputar els seus encontres. Aquest últim és el principal del complex denominat Mini Estadi i compta amb una graderia per a prop de 3.500 espectadors.

A més, hi ha dos camps de Futbol-11 de gespa artificial de nova generació de 90 x 60 i de 100 x 65 metres, tots dos il·luminats amb llum artificial, que tenen la possibilitat de convertir-se en dues de Futbol-8 cadascun d’ells (60x35m), tenint l’opció de poder jugar tant de dia com de nit i per a qualsevol plantilla del Futbol Base.

Així mateix, la Ciutat Esportiva alberga tres camps de Futbol 8 (60x35m), on entrenen i juguen els equips de categories aleví, benjamí i prebenjamí.

La Ciutat Esportiva compta també amb dos edificis, sent el de més antiga construcció la Residència. En la primera planta d’aquesta instal·lació es troben els vestuaris complets per al seu ús professional, una zona destinada per als metges del club, una sala de musculación, un gimnàs, una sala d’hidromassatge i diversos despatxos per al cos tècnic.

En la segona planta està la cafeteria i vistes als camps de futbol, una cuina i una residència –que també aconsegueix la tercera planta- amb capacitat per a més d’un centenar de joves futbolistes que busquen al Villarreal aconseguir ser professionals del futbol. La residència acull a joves entre 14 i 18 anys de tots els punts d’Espanya i també del món sencer. Aquestes joves promeses compten amb un educador especialitzat i cursen els seus estudis a Vila-real.

En la quarta, se situa la Residència del primer equip, una zona de descans del primer equip, on es concentren els jugadors i el cos tècnic el dia abans als xocs celebrats en l’Estadi de la Ceràmica.

Les oficines

El creixement del Villarreal, no obstant això, no se cenyeix exclusivament a la parcel·la esportiva. De fet, el Submarí té un edifici d’oficines de més de 1.500 m², situat enfront del camp d’entrenament del primer equip, que alberga les dependències de gestió i direcció dels grocs. Des del departament de màrqueting, protocol o comunicació, a la secretaria tècnica o als despatxos de la directiva, tot té cabuda en una construcció àmplia, moderna i funcional que també alberga una cafeteria per al gaudi dels aficionats grocs i fins i tot fins a una agència de viatges.

La Residència del primer equip, la nova llar groga

La llar groga. Inaugurada en 2018, la Residència del Villarreal és el lloc habitual de concentració del primer equip. Amb una superfície de quasi 1.000 metres quadrats, aquestes modernes instal·lacions situades a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza compten amb 21 habitacions, una sala de conferències, dues sales d’estar i una espectacular terrassa. Així mateix, aquest espai està proveït del millor mobiliari, acabat de primeres qualitats i instal·lació domòtica en totes les habitacions.

Aquesta residència, pionera en el futbol europeu, es troba en el mateix edifici en el qual està situat el vestuari, el gimnàs del primer equip i la clínica privada del club en la planta baixa.

Pedrera de futbolistes

En el futbol espanyol, les instal·lacions de la residència de la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza són, sens dubte, una referència per a bona part dels clubs de Primera. De fet, algunes residències esportives d’altres clubs importants de futbol segueixen fins i tot en els detalls més mínims el model de la residència groga.

Sobre un centenar de joves conviuen en la residència de la Ciutat Esportiva, dividits en dues plantes dins de l’edifici, que gaudeixen de tot el necessari per a sentir comoditat i facilitat per a poder compaginar entrenaments amb educació escolar. En el primer pis planta baixa viuen els més joves que conformen els grups aleví, infantil i cadet, mentre que en el segon estan els juvenils i els coordinadors, que tenen com a objectiu que els xavals compartisquen l’espai, que complisquen les seues obligacions i que també puguen gaudir de l’oci, com la sala de vídeo, jocs, biblioteca i ordinadors amb internet. Aquests joves talents procedeixen de tot arreu d’Espanya i també d’altres països.