Groguet, el nostre talismà

La nostra mascota es diu Groguet i el seu disseny representa el simbolisme del Submarí, apel·latiu afectuós amb el qual es coneix al Villarreal CF en el futbol espanyol.

Els colors triats per a la seua creació, com no podia ser d’una altra manera, són els de l’equip, el groc i el blau, els mateixos amb els que els aficionats del Villarreal poblen la graderia del Estadio de la Cerámica en cada partit que l’equip disputa com a local.

La mascota, que va ser presentada de forma oficial el 26 d’octubre de 2001, és un cos fort, que té l’estructura cuirassada d’un submarí i que compta amb una forma i expressió humana. Groguet tracta de representar la il·lusió que des del club tenim per fer del Villarreal CF un equip fort i consolidat en la màxima categoria del futbol espanyol.

L’entitat, una vegada triat el disseny de la qual ja és la nostra mascota, va organitzar un concurs del que podien participar tots els menors de quinze anys de la província de Castelló, perquè anaren ells els que ‘batejaren’ a la mascota.

El 13 de desembre de 2001, el jurat va triar el nom de Groguet d’entre totes les propostes rebudes. Javier Fuster Almela, natural de Villarreal i que aleshores tenia dotze anys, va ser l’autor d’aquest original nom.

El jurat va estar format pels aleshores jugadors del Villarreal CF Jesús Unanua i Unai Vergara, el tinent alcalde de Villarreal, Ramón Tomás, el conseller del club Manolo Gumbau, la aleshores presidenta de l’Agrupació de penyes, Susana García, i l’abonada de l’entitat Trinidad Santamaría.

Des del 2001 i fins als nostres dies, els seguidors del nostre equip compten amb la presència de Groguet en els prolegòmens i durant el descans de cada partit que l’equip disputa com a local. A més, la tenda oficial del club té a la venda molts productes referents a la nostra mascota.