Lliga de Campions 2021-22
Lliga de Campions 2021-22

El Villarreal arriba a les semifinals i repeteix la seua major gesta en Champions League

El Villarreal va tornar a fer història en la UEFA Champions League. El Submarí va aconseguir les semifinals de la màxima competició continental en una temporada de somni. El conjunt d’Emery es va classificar com a campió de la UEFA Europa League el curs anterior (2020/21) i va aconseguir acabar entre els quatre millors equips d’Europa. Els groguets van quedar enquadrats en el Grup F amb el Manchester United, l’Atalanta i el Young Boys. Després d’una emocionant ‘final’ a Bèrgam que es va saldar a favor del Submarí (2-3), l’equip groc va segellar el seu passe a huitens de final.

Ni molt menys acabaria ací el viatge del Submarí per Europa. El millor estava encara per arribar. En huitens de final, el Villarreal va véncer amb contundència, després del 1-1 de l’anada, a la Juventus amb una exhibició en l’estadi ‘bianconero’ que va acabar en un 0-3 favorable als ‘groguets’. Ja en quarts de final, l’FC Bayern va ser la següent víctima del Villarreal. El colós alemany va eixir viu de l’Estadi de la Ceràmica (1-0), però un històric gol de Samu Chukwueze en els últims minuts (1-1) del partit en l’Allianz Arena va permetre al Submarí viure la seua segona semifinal de Champions League.

Els ‘groguets’ van fregar el miracle davant el Liverpool. El Villarreal va marxar d’Anfield amb un 2-0 en contra. En el partit de tornada, l’Estadi de la Ceràmica es va vestir de gala per a portar en volandas als seus i en uns primers 45 minuts per a l’eternitat, el Submarí va aconseguir igualar la contesa. Finalment, el somni es va marcir en la segona part, quan el Villarreal va acusar el cansament i les baixes (2-3). Una meritòria actuació difícil d’oblidar.

MAPA RIVALS D'EUROPA