2004-05 Tercers en la Lliga

El gran rendiment que el Villarreal va ser demostrant en Primera amb el passar dels anys feia presagiar un salt de qualitat. En tots els sentits. I així va ser. El Submarí Groc va aconseguir una campanya històrica, quedant en la tercera posició en la Lliga 2004/2005 amb 65 punts –darrere del Barcelona i el Real Madrid-, amb un brillant futbol desplegat en totes les línies i, a més, amb un Diego Forlán que es va consagrar ‘pichichi’ d’Espanya i d’Europa amb 25 gols.

El Villarreal va certificar la gesta de classificar-se per a la màxima competició europea en un últim partit de lliga d’infart que va acabar en golejada per 4-1 sobre el Llevant amb punts de Josico, Lluite Figueroa i Forlán (2). Aquell 29 de maig del 2005 quedarà en la retina dels afeccionats grocs com el dia en el qual el Submarí certificava la seua presència entre els millors equips del vell continent.

Després d’haver arribat al cim de la classificació, el Villarreal es va guanyar el dret de somiar en la primera aventura per la Lliga de Campions 2005-2006, la competició de clubs més important del planeta.

Diego Forlán, ‘Pichichi’ i ‘Bota d’Or’

La gesta heroica del Villarreal CF en la 2004-2005 també deixaria altres registres històrics per a l’entitat. El davanter uruguaià Diego Forlán va anotar 25 gols en aquella campanya i va aconseguir així ser el màxim artiller de les lligues europees. D’aquesta manera, es va alçar amb la ‘Bota d’Or’, lliurada per la European Sports Mitjana, i amb el trofeu ‘Pichichi’ del Diari Marca.

Plantilla:

López Vallejo, Gonzalo, Arruabarrena, Cazorla, Forlán, Josico, Guayre, Riquelme, Anderson, Figueroa, Roger, Calleja, Sorín, Héctor Font, Quique Álvarez, Javi Venta, Marcos Senna, Battaglia, Peña, José Mari, Armando Sá, Reina, César Arzo, Cases, Fran, Verza, Xisco Nadal, Alcántara, David Sánchez i Fuster.