1954 Refundació

Al juny de 1954, recentment conclosa la temporada i després de la gran evolució i creixement del club, la junta directiva del CAF Villarreal acorda canviar el nom del club, substituint-ho per l’actual: Villarreal CF. El diari Mediterráneo va reflectir així la notícia:

El Villarreal es denomina ja Villarreal Club de Futbol

Només finalitzat el campionat regional de primera categoria, la directiva del Club local va prendre l’acord de canviar-li la seua denominació i una vegada complits els tràmits assenyalats a aquest efecte, s’ha fet pública ja la seua nova denominació per la qual en endavant serà aquesta: “Villarreal C. de F.” Sense que açò siga restar mèrits als fundadors del C. A. Foghetecaz, vertaders autors del renaixement del futbol a Vila-real, no volem deixar passar per alt el favorable acolliment que en els mitjans esportius de la ciutat ha tingut l’acord al fet que abans hem fet esmentat.— C. V. LL. (6 de juliol de 1954).

El nou i flamant Villarreal CF debuta el diumenge 12 de setembre de 1954 en partit corresponent a la Primera Regional en el camp del Fornás del Port de Sagunt, empatant a dos gols amb l’Acero. El primer onze oficial va estar format per Bachero, Jorge, Casinos, Almazán, Hervás, Font de Mora, Safont, Mesquita, García Mulet, López i Segarra, sent l’autor dels dos gols vila-realencs García Mulet i l’entrenador Abelardo Rico.

En la temporada 1955-56, s’aconsegueix el primer ascens a Tercera Divisió en imposar-se per 4-1 a l’Albalat en l’última jornada, disputada el dia 15 de gener en El Madrigal. L’entrenador seguia sent el vila-realenc Abelardo Rico i el president Lorenzo Carda Corbató.

El primer periple dels grocs en categoria nacional va durar cinc temporades, descendint després a Primera Regional, categoria que abandonarien en la campanya 1966-67 novament de la mà d’Abelardo Rico. L’ascens va arribar després d’un decisiu triomf en el camp de les Sitges de Burjassot amb victòria 0-1 i gol de Vilar.

refundacion y fundacion submarino