2008-09 El filial ascendeix a Segona Divisió

La temporada 2008-09 seria històrica per al Villarreal CF, ja que la seua política de pedrera collia els fruits d’un gran treball de molts anys. El filial groc va aconseguir l’ascens heroic a la Segona Divisió del futbol espanyol en una campanya per a emmarcar, en la qual es va mantenir en el liderat durant gran part de la temporada i amb prou faenes va cedir el liderat en les últimes dues jornades. Els seus nombres van ser històrics: tan sol va perdre 10 partits (7 d’ells fora de casa) i va anotar 73 gols, la qual cosa li va convertir en l’equip més realitzador de la categoria. Tot açò amb una aposta de futbol i qualitat sorprenent per a una plantilla tan jove. Finalment, els grocs aconseguirien l’ascens després de disputar una fase de promoció de tres eliminatòries.

Promoció d’ascens

Quarts de final

  • 17/5/2009: Zamora CF 0-2 Villarreal B (gols de Matilla i Berodia en pròpia porta).
  • 24/5/2009: Villarreal B 2–0 Zamora CF (gols de Chando i Joan Tomás de penal).

Semifinals

  • 31/5/2009: Villarreal B 1-0 Lorca Esportiva CF (gol de Gerard Bordas)
  • 7/6/2009: Lorca Esportiva CF 2-3 Villarreal B (gols de Cristóbal -2- i Joan Tomás).

Final

  • 14/6/2009: Villarreal 0-0 Real Jaén CF
  • 21/6/2009: Real Jaén CF 1-2 Villarreal B (gols de Gerard Bordas i Chando).

Plantilla:

Gerard Bordas, Eduard Caballer, Javier Costa, Vicente Flor, Marcos Gullón, Víctor Herrero, Constantino Ibarra ‘Nino’, David Lázaro, Javier Magro Matilla, Cristóbal Márquez, Francisco Montañés, Francisco José ‘Kiko’ Olivas, Joan Oriol, Jordi Pablo, Feliciano Prudencio de Assunçao, Juan Carlos Sánchez, Joan Tomás, Alejandro Torres ‘Chando’.

Gran actuació en la categoria de plata

El filial disputaria tres temporades magnífiques en Segona Divisió, apostant per joves talents que molts d’ells recalarien posteriorment en el primer equip. La primera temporada seria la millor (2010-11), ja que acabaria en les portes del play-off -que no haguera pogut jugar- en la setena posició, amb 61 punts (18 victòries, 9 empats i 15 derrotes). En la segona campanya va aconseguir la permanència en la recta final i, en la tercera, després d’acabar en la zona mitjana de la classificació (12º), amb 52 punts (14 victòries, 10 empats i 18 derrotes), descendiria desafortunadament de forma administrativa arrossegat pel descens del primer equip.