skip to content
L’aventura del Villarreal Femení Sub-16 en el major torneig d’Àsia
L’aventura del Villarreal Femení Sub-16 en el major torneig d’Àsia

Les groguetes van arribar a les semifinals del Torneig JSSL Academy a Singapur, aconseguint fins a quatre porteries a zero pel camí

El Villarreal Femení ha viscut aquesta Setmana Santa el segon torneig internacional fora d’Europa en tota la seua història! Un equip Sub-16 de les groguetes, format per un combinat del Femení C, el D i algunes jugadores d’etapa Infantil, van participar en el prestigiós Torneig JSSL Academy a Singapur, en el qual van arribar fins a les semifinals, aconseguint fins a quatre porteries a zero pel camí.

Uns dels entrenadors d’aquesta selecció grogueta, Jordi Ferriols, que durant la temporada és el tècnic de l’Infantil Femení, ens conta com ha sigut aquesta aventura asiàtica per al Submarí: “Una experiència inoblidable per a totes. Per a moltes jugadores i cos tècnic era la primera vegada que eixíem d’Europa. Poder representar al Villarreal Femení va ser inoblidable i elles ho van demostrar i s’ho van passar bé”.

Per part seua, les jugadores van demostrar el seu compromís amb el Villarreal i amb l’esport representant de la millor manera el color groc: “El Villarreal exigeix formar a les bones jugadores i a les bones persones i ho van demostrar en tot moment respectant a tots els rivals i la cultura del país”, explica el tècnic valencià. I, per si no fos prou, semblava que jugaven de memòria, com si entrenaren juntes tot l’any: “El fet que treballem tots amb un mateix model i idees ens ha facilitat que portar a jugadores del C i el D i, fins i tot, Infantils siga molt més fàcil”, afig.

Futbol 7 i sense fora de joc

A més d’adaptar-se a jugar juntes, les futbolistes del combinat Sub-16 del Submarí van haver d’aprendre a jugar a ‘un nou esport’. Tornaven al Futbol 7, a pesar que elles ja s’havien format en el nou Futbol 8 de la Comunitat Valenciana i ja han passat alguns anys des del seu pas al terreny de joc gran. Però els canvis no quedaven ací, sinó que a més, no existia el fora de joc.

“El Futbol 7 és molt diferent. Ací juguem huit i damunt allí no hi ha fora de joc, a més de que ja porten diversos anys jugant a futbol 11. Amb el hàndicap del fora de joc, t’has d’adaptar a com ocupar l’espai”, recorda Ferriols, que subratlla que “en el primer partit ens va sorprendre. Era com una mescla entre futbol sala i futbol 7. Havies de fer un mix i trobar solucions. Des de la nostra idea, vam saber adaptar-nos a això i arribar a semifinals”.

I és que les groguetes no van ser les úniques que van necessitar un breu període d’adaptació a aquestes noves regles. “Al Sporting de Portugal i a nosaltres ens va costar adaptar-nos. Al Valencia CF també els va costar un poc, però és cert que ja coneixien el format d’anys anteriors”. Així i tot, el Villarreal va véncer a les portugueses per 4-0.

Un poble conegut a tot el món

Era la primera vegada que el Villarreal Femení participava en aquesta competició de renom amb equips arribats de diferents parts del món, sobretot, de països asiàtics com Tailàndia, Indonèsia o el Japó, però tothom coneixia l’escut i els seus colors. Així ho relata Ferriols: “Destacaria que el Villarreal té molt nom. Tothom et coneix i això és molt bonic. Totes les jugadores dels equips asiàtics volien fer-se fotos amb nosaltres. Les jugadores es van sentir súper volgudes. Representem al Villarreal i, en concret, al Femení i això per a nosaltres és increïble”.

Com també ocorre en altres tornejos de Futbol 7 com LALIGA FC Futures, a Miralcamp van haver de fer una selecció de 12 futbolistes per a participar en el torneig i algunes jugadores no van poder assistir. “En aquest cas, només han pogut anar 12 jugadores. Esperem que puguen anar moltes més en el futur a aquesta mena de tornejos representant aquests colors perquè elles l’asseguen”, espera un orgullós Jordi Ferriols, que cree que “aquestes experiències ens enriqueixen”.

Així doncs, les groguetes que arriben des de la pedrera van sumant experiències en tornejos internacionals de primer nivell per a continuar fent gran al Villarreal Femení en el present i en el futur.

Compartir.