La saga Albiol continúa en Miralcamp
La saga Albiol continúa en Miralcamp

Romeo, fill del central groguet, i el seu nebot Thiago es formen a la Cantera Grogueta

La família Albiol respira futbol. Raúl ha aconseguit el seu prime amb el Villarreal aconseguint grans gestes com l’Europa League i el passe a les semifinals de la Lliga de Campions. L’experimentat central va passar per diferents equips d’elit fins a arribar a Villarreal, on se sent a gust i identificat amb els valors del club. El seu germà Miguel també va ser jugador professional. Va passar per Valencia, Recreativo de Huelva, Rayo Vallecano i Real Murcia, on es va retirar. Ara, els seus fills Romeo, en etapa Benjamí, i Thiago, en etapa Cadet, es formen en la Cantera Grogueta seguint els passos dels seus pares.

Malgrat conéixer l’esport rei com a pocs, els germans Albiol no s’immisceixen en el treball dels tècnics del futbol base groc i deixen que siguen ells els qui formen futbolísticament al futur de la saga Albiol. “No li done consells com a tal, però a vegades analitzem el que ha succeït en el partit, però per parlar de futbol. Ací en la Pedrera els seus entrenadors ja són els encarregats d’això”, explica Miguel Albiol.

Per part seua, el capità del Submarí expressa que parla amb Romeo “una miqueta per a tindre la seua visió de com entrenen i com juguen i saber la seua opinió, ja que són els que estan en el camp i van creixent cada dia. “Dona gust veure com van millorant els xavals, que això és l’important, que milloren, es divertisquen i facen amics”.

Tots dos s’han adaptat a la perfecció a la Cantera Grogueta, on gaudeixen entrenant i competint setmana rere setmana. Jo tenia dubtes de si s’anava a adaptar bé perquè era la primera escola de futbol on anava, però estem encantats des del primer dia amb els seus companys i els seus entrenadors. Ell veu que va millorant dia a dia i això també li serveix com a motivació”, relata l’home que va anotar el segon gol enfront de l’Arsenal en les semifinals de l’Europa League.

En canvi, “Thiago va passar abans per una altra acadèmia, però pel seu perfil futbolístic i la metodologia que té el club s’adapta perfectament i els formen també com a persones”, relata Miguel. “Li dic que aprofite cada dia ací dure el que dure perquè li servirà per a un futur en qualsevol àmbit”, afig l’exfutbolista.

Una metodologia que agrada a l’elit

La filosofia i l’estil de joc que practiquen els conjunts de la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza solen agradar als futbolistes del Villarreal. Per Miralcamp han passat els fills de grans llegendes del Submarí com Marcos Senna, Mariano Barbosa, Igor Tasevski, Rodolfo Arruabarrena, Carlos Bacca o César Sánchez, entre altres. Altres exfutbolistes com Pepe Alcaide, ara analista del Villarreal B, també inscriuen als seus fills en la Cantera Grogueta.

Els divertits reptes de la família Albiol

En la trobada per a l’entrevista, els quatre membres de la família Albiol van participar en dos reptes que es podran veure aquesta setmana en les xarxes socials del Villarreal CF. En primer lloc, es van enfrontar a un divertit repte de preguntes en el qual es va posar a prova als xicotets jugadors de la Cantera Grogueta per a saber quant coneixen sobre la carrera esportiva dels seus pares contestant si l’afirmació era vertadera o falsa. Seguidament, van disputar una mini trobada les parelles Miguel-Thiago i Raúl-Romeo en el qual van véncer el capità groguet i el seu fill.

Compartir.