Derrota a Balaídos (3-2)

El Villarreal cau davant el Celta i es complica una possible classificació a Europa

Un Villarreal en inferioritat numèrica quasi des de l’inici va caure en la seua visita al Celta en Balaídos (3-2) en un partit on els grocs, malgrat mostrar-se treballadors i amb multitud de recursos, van veure com la seua oportunitat de sumar tres punts s’esfumava davant uns celestes amb molta mordent i que van ser capaços de donar la volta al marcador. Amb la derrota, la possibilitat d’aconseguir una plaça europea es complica per al conjunt de Marcelino García Toral.

El partit va ser una lluita per imposar-se des del principi. Amb un Villarreal molt ben plantat, el Celta tractava de furtar per a eixir amb velocitat, però el conjunt de Marcelino prompte va mostrar la seua pegada. En el 12, Alberto Moreno rebia una passada en l’esquerra de Parejo i, amb una tremenda sabatada creuada, posava l’avantatge per als grocs.

Anava a ser una primera part d’emocions fortes, no obstant això. Cinc minuts després, el partit va canviar de rumb quan Comesaña va veure la roja després d’una entrada sobre Williot, la qual cosa deixava als grocs amb deu. Amb el Submarí en inferioritat, els celestes van intensificar el seu setge i, en el 22, Iago Aspas empatava de penal després d’una pena màxima comesa sobre ell mateix.

Els grocs no es van acovardir, però van haver de redoblar els seus esforços en defensa enfront d’un Celta que pressionava de valent. Després d’un parell d’oportunitats clares, Larsen posava de cap el 2-1 en el minut 39.

En la segona part, el Villarreal va començar a manejar més la pilota i rondava l’àrea de Guaita, però va ser el Celta el que va portar més perill en el primer quart d’hora amb un tret al travesser de Larsen i un altre al pal de De la Torre. En el 54, Filip tornava a demostrar la seua classe en traure una mà salvadora en un gran tir d’Hugo Álvarez.

Però tot anava a canviar de nou en el minut 65. Després d’una gran jugada personal de Sorloth, el noruec va servir per a Guedes i el portuguès, des de la dreta, afusellava a Guaita amb un tret a mitjana altura i posava de nou l’empat en el marcador. El gol va fer reaccionar al Celta, que es va bolcar en una àrea groga ben coberta pel Submarí malgrat la inferioritat numèrica.

Va ser llavors quan el partit va entrar en una fase vall en la que cap dels dos equips va disposar de grans oportunitats i la lluita va passar, sobretot, al centre del camp. Fins que, en el 83, Douvikas posava el 3-2 definitiu de cap després d’una assistència de Iago Aspas.

El Villarreal disputarà el seu pròxim partit davant el Sevilla FC dissabte que ve a les 16.15 hores en l’Estadi de la Ceràmica.