skip to content
Els alevins groguets debuten en Endavant Igualtat
Els alevins groguets debuten en Endavant Igualtat

Els jugadors Sub-12 del Vila-real s’unixen per primera vegada al projecte de Responsabilitat Social Corporativa

Els alevins de segon any del Villarreal CF ja són part d’Endavant Igualtat. El projecte de Responsabilitat Social Corporativa del Submarí pel qual cada equip del futbol base groc conviu amb una associació de la nostra província i se solidaritza amb la seua causa començava fins a la present campanya amb els futbolistes Sub-13, és a dir, quan estos feien el salt al Futbol 11. No obstant això, la principal novetat del projecte en la temporada actual és la inclusió dels dos principals equips alevins de segon any.

Els jugadors que juguen la seua última temporada en els terrenys de joc de Futbol 8 conviuen amb els usuaris del Centre d’Atenció precoç María de Lluna de Vila-real. Després d’una primera presa de contacte amb el projecte en general i amb el centre en particular, els més xicotets d’Endavant Igualtat ja es troben immersos de ple en este. La seua última activitat conjunta va tindre lloc en la ludoteca de l’Estadi de la Ceràmica.

El Centre María de Lluna es dedica a ajudar a “xiquets i xiquetes amb alguna alteració del neurodesenvolupament o amb alguna dificultat en nàixer o posterior” amb la idea de “que isquen de la seua rutina habitual i a activar eixes àrees del seu desenvolupament evolutiu que tenen un poc alterades i és una manera d’eixir de la intervenció habitual de centre o de col·le”, segons explica la psicòloga i coordinadora d’este, Cristina García.

Cristina ha sigut una de les orientadores per als alevins del Submarí, que necessitaven conéixer a fons les activitats abans d’iniciar-se en elles. “Durant l’any hem anat fent unes certes convivències amb les professionals d’este centre, que l’hem visitat, i també han vingut a la Ciutat Esportiva a donar-nos formacions”, subratlla el tècnic burrianense de l’Aleví A Paco Peris, que es mostra orgullós perquè “els xics estan súper involucrats i estan sent súper partícips”.

Experiència nova, però enriquidora

Esta relació nova per a totes dues parts, ja que el centre també debuta en Endavant Igualtat, està sent d’allò més positiva per a tots els implicats, començant per les joves promeses de la Cantera Grogueta. “Estem tenint molt bona relació amb ells perquè són xiquets com nosaltres, però que tenen unes certes dificultats i nosaltres els intentem ajudar perquè les superen de cara a quan siguen majors. Ens ho passem bé i els estem coneixent cada vegada més”, comenta Dani Adel, un dels jugadors alevins.

I és que, com raona el seu homònim Dani Serrano, “ells ixen del seu entorn i nosaltres del nostre. Ser ací no és sol futbol. És una experiència bonica i per a comptar perquè no es viu tots els dies. Som els primers en Endavant Igualtat i és bastant fanfarró fer eixe pas”.

Per part seua, la coordinadora del centre creu que “és una experiència molt enriquidora”, ja que “si venen al nostre centre estan en sessió individual amb el nostre terapeuta i un dels motius de fer esta activitat amb el Villarreal és que les famílies es coneguen entre si i que els xiquets puguen estar amb xiquets més majors, que són els futbolistes”. D’esta manera, segons prosseguix García, “s’acostumen a jugar amb altres persones que no siguen terapeutes o familiars”.

Endavant Igualtat és un projecte impulsat pel Villarreal CF que aposta per l’educació i el desenvolupament personal dels jugadors del futbol base. Els equips principals de la Cantera Grogueta i el Villarreal Femení apadrinen a diferents centres especials de la província de Castelló, amb l’objectiu afegit d’ajudar als membres en el seu creixement personal i amb una sensibilitat concorde a les necessitats i dificultats dels altres, compartint amb ells les seues experiències en un enriquidor intercanvi de valors que impulsa i afavorix el creixement de totes dues parts.

Compartir.