skip to content
El Foghetecaz, un equip de nom estrany
El Foghetecaz, un equip de nom estrany

El quart capítol de ‘Memorias del Centenario’ repassa el renaixement del futbol a Vila-real després de la Guerra Civil

El Villarreal CF publica el quart capítol de ‘Memorias del Centenario, que aprofundeix en la història del Foghetecaz i el renaixement del futbol a Vila-real després de la Guerra Civil gràcies a les penyes locals.

El Club Atlético Foghetecaz, fundat en 1942, passa a denominar-se CAF Villarreal en 1946, amb l’objectiu de representar a tota la ciutat després de diversos anys d’excel·lents èxits esportius. Huit anys després d’incorporar el topònim local al nom de l’equip, al juny de 1954, la junta directiva del club decideix canviar la denominació a l’actual Villarreal CF.

‘Memorias del Centenario’ és una sèrie documental, impulsada per Villarreal TV, que aviva el record i ret homenatge als personatges i passatges més importants de la història del Villlarreal i el futbol a la seua ciutat.

Aquest xicotet documental compta amb les veus i els testimoniatges de Batiste González ‘El Lluent’, una de les grans estreles de l’equip; Julián García Candau, prestigiós periodista de Vila-real; Manuel Vilanova, fill de l’exjugador i directiu del Villarreal Manuel Vilanova; Vicent Gil, historiador i exarxiver municipal de Vila-real; Delfina i Gloria Calduch; filles del fundador José Calduch; Miguel Batalla; fill de Miguel Batalla, directiu del CAF Villarreal i president del Villarreal CF; i Fernando Peris, fill de l’alcalde Vicente Peris, que va ser jugador del CD Villarreal i reconstrueix l’estadi en 1950.

Contribueix en la construcció de l’Arxiu Històric!

Amb motiu del centenari del club, el Villarreal CF ha impulsat la creació de l’Arxiu Històric, un projecte l’objectiu del qual és reunir tot tipus de material vinculat al club, que permeta reconstruir i tornar a gaudir dels diferents passatges de la història del Submarí.

Aquesta és una iniciativa que, l’any de centenari del club, arriba per a quedar-se i amb la missió de recuperar les nostres arrels i enfortir els fonaments del club d’ara en avant. Per a dur-la a terme, el Villarreal CF convida als seus aficionats al fet que donen a conéixer fotos, vídeos, objectes o documents que puguen resultar d’utilitat per a formar un arxiu històric de qualitat.

Els aficionats poden contactar amb el club per a col·laborar en la iniciativa emplenant un formulari en línia, per telèfon (964 500 250) o acudint a la Tenda del Centre (dimarts i dimecres de 10.00 a 15.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores).

Ajuda’ns!

Compartir.