skip to content
L’EDI del Villarreal s’internacionalitza
L’EDI del Villarreal s’internacionalitza

L’EDI participa en sessions amb els jugadors del Player Development Program

L’equip EDI del Villarreal CF s’internacionalitza! I és que els jugadors amb diversitat funcional de l’escola groga estan compartint sessions d’entrenament amb joves promeses vingudes de diferents països en el marc del Player Development Program, que forma a jugadors internacionals a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza.

Així ho explica Alejandro Rodríguez, cooordinador del Player Development Program en l’entitat grogueta: “La primera dinàmica va constar de compartir una sessió d’entrenament junts. Vam vindre amb tots els nostres jugadors, que són al voltant de 20. Ens vam conéixer tots i els jugadors es van presentar dient de quina nacionalitat venien i en quina posició jugaven i vam fer equips per a escalfar junts i fer partits mesclant jugadors de l’EDI i del nostre programa”.

Una experiència win-win

Aquestes activitats compartides són beneficioses per a tots dos grups, que es gaudeixen mútuament i aprenen a eixir de la rutina i veure altres realitats. “Els aporta el poder conéixer un dels pilars del programa Endavant i els valors del club en el qual estan. L’equip EDI és una part important i això els fa sentir orgull per estar en el club i desenvolupar empatia i maduresa perquè els nostres jugadors havien de ser responsables d’alguna dinàmica o del calfament. Tenen entre 11 i 21 anys, són xics joves i això els ve bé”, subratlla Rodríguez.

“Va ser una sessió molt interessant perquè havíem de calfar amb ells i parlar amb ells per a conéixer-los. Vaig gaudir molt de l’experiència”, confirma el jugador ivorià Jean Grah, al que el seu company australià Liam Hyon afig que “va ser una experiència nova per a mi i em va encantar conéixer a gent amb una altra mena de capacitats. Vam aprendre que tothom, tinga les circumstàncies que tinga, vol jugar al futbol i passar una estona divertint-se”.

Els tres representants d’aquest programa internacional creuen que per als jugadors de l’EDI també va ser una experiència gratificant. “Segons el feedback que ens van donar els entrenadors de l’EDI i el que vam poder veure nosaltres, els seus jugadors estaven molt feliços de conéixer a gent de tantes nacionalitats perquè era una cosa nova per a ells en el seu entrenament i els vam veure molt motivats en la sessió i amb un somriure”, confessa Rodríguez. Per part seua, Grah creu que “a ells els va agradar molt jugar amb nosaltres. Són molt feliços, sempre estan rient i parlant i ens aplaudien quan algun jugador feia una bona acció”. Així mateix, Hyon va explicar la seua posterior comunicació amb l’equip EDI: “He parlat amb jugadors de l’EDI després de l’activitat i em preguntaven com ens ho havíem passat nosaltres. Crec que va ser una experiència per a tots dos equips”.

Una escola de valors

Les accions entre el Player Development Program i l’EDI continuaran, tal com explica el coordinador del programa internacional: “Farem una altra sessió d’entrenament junts el mes que ve. també volem anar a animar-los en alguna jornada de LaLiga Genuine i poder compartir alguna activitat fora del món del futbol”.

A través del projecte Endavant i d’accions com aquesta immersió en l’equip EDI, el Villarreal tracta d’inculcar valors a tots els jugadors i tècnics dels seus primers equips masculí i femení i de la Pedrera Grogueta.

“Aquest club és com una família. L’estil de joc m’agrada molt i tots els equips juguen de la mateixa manera. Ho podem veure amb l’EDI també. Aquest club permet viure bon futbol a tota la ciutat. M’agrada molt tot el que gira entorn del club”, relata Grah, que, en arribar des de Costa d’Ivori aquesta temporada, ha quedat impressionat per tota la labor futbolística i social del Submarí.

Compartir.