Del Moral, l’incansable del Mini Submarí

El migcampista de Villacañas és el jugador amb més minuts del Villarreal B en LaLiga SmartBank

Alberto del Moral va arribar a Miralcamp en l’estiu de 2021 per a reforçar la medul·lar del Villarreal B de cara a la nova Primera RFEF. El migcampista nascut en Villacañas (Toledo) el 20 de juliol del 2000 no imaginava en aquell moment tot el que estava per viure en les següents dues temporades. Del Moral es va fer un lloc ràpidament en l’equip que va aconseguir l’històric ascens a LaLiga SmartBank, en la qual continua sent un dels homes de confiança del tècnic, Miguel Álvarez, havent-se convertit en l’únic jugador groguet que ha superat la barrera dels 3.000 minuts en la categoria de plata.

Imprescindible en el filial

El talentós migcampista groc ha disputat 35 de les 39 jornades de la Segona Divisió espanyola, és a dir totes en les quals ha estat disponible. Per al jove futbolista, va ser un somni perdre’s un d’aqueixos quatre partits per a poder debutar amb el primer equip davant l’Athletic Club en el Nuevo San Mamés el passat 30 d’octubre. Més tard, també va ser convocat als ordes de Quique Setién per al derbi contra el Valencia CF en un dia molt especial per a tota l’afició del Submarí, que va poder veure el primer partit a casa després de la remodelació de l’Estadio de la Cerámica.

No obstant això, aquell dia no es va vestir de curt en La Cerámica, fita per al qual va haver d’esperar tan sols dues setmanes, quan el Mini Submarí va disputar la seua primera trobada en el feu groc, disputant una vegada més els 90 minuts. I és que Del Moral ha partit com a titular i ha jugat tots els minuts possibles en tots i cadascun dels partits amb el filial groguet.

El seu primer gol en La Cerámica

Tants minuts disputats, assistències antològiques als seus companys com contra el Mirandés o el Real Oviedo i ajudes tant en atac com en defensa van tindre el seu premi davant un rival d’entitat com el Deportivo Alavés. El Villarreal B es va imposar al conjunt vitorià en La Cerámica per 1-0 i el de Villacañas va ser l’autor del solitari gol que va deixar els tres punts a Villarreal. Aquella nit va ser molt especial per a tots els integrants del filial, que van celebrar l’important triomf amb l’afició i Del Moral, sempre vital en l’ombra, va ser el protagonista d’aquella jornada màgica que quedarà en la història de la Cantera Grogueta.

Els altres imprescindibles

Del Moral és l’únic jugador del filial groc que ha sobrepassat els 3.000 minuts en LaLiga SmartBank aquesta temporada, però hi ha altres companys que li segueixen de prop. El seu immediat perseguidor és el capità Dela, central forta en el duel i amb una excel·lent eixida de pilota, que també supera els 3.000 minuts entre el primer equip i el filial. A més, Dani Tasende, Carlo Adriano, Fer Niño i Diego Collado també segueixen el deixant del migcampista manxec, havent disputat la gran majoria dels minuts en una categoria tan dura com la Segona Divisió.