skip to content
D’Amèrica del Nord a Vila-real per a canviar el ‘soccer’ pel ‘football’
D’Amèrica del Nord a Vila-real per a canviar el ‘soccer’ pel ‘football’

Atley, Kassandra i Giulia es formen a Miralcamp gràcies al conveni de Villarreal Academy amb els seus respectius clubs

Tres adolescents nord-americanes han tingut l’oportunitat de passar una temporada competint amb els equips femenins del Villarreal CF gràcies al procés de selecció entre les acadèmies convingudes del projecte Villarreal Academy. Atley Whyrick de 18 anys de Nebraska, Kassandra Ruelas, de 18 anys (Texas) i Giulia de 16 anys (Vancouver) van ser les premiades per a viure esta experiència emmarcada en el Player Development Program. Les tres joves futbolistes viuen amb una família d’acolliment, estudien en l’institut, van a classes d’espanyol i entrenen sota la metodologia de la Cantera Grogueta.

“L’ambient ací és genial. Els entrenadors i la resta del staff estan molt pendents de mi i m’aporten el necessari per a tindre èxits. A més, tots els jugadors de diferents llocs m’han fet sentir-me molt abrigallada i benvinguda des del principi. Els entrenadors es preocupen més del desenvolupament dels jugadors que de guanyar”, explica Atley sobre la seua adaptació a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza i el model d’entrenament.

Per part seua, Kassandra, que viu amb la mateixa família que Atley i coneix l’idioma per la seua ascendència mexicana s’ha enamorat del poble i de l’afició al futbol de la seua gent: “M’ha encantat el poble, que és molt xicotet, però hi ha una gran afició al futbol. El primer dia quan vaig arribar, que era un diumenge al migdia, ens vam anar directes al partit i l’estadi estava ple. Em vaig sorprendre perquè sempre havia sentit que Vila-real era un poble molt xicotet i veure eixe estadi ple va ser impactant. Encara estic coneixent el poble amb la família que m’ha acollit”.

Ambdues veuen com un luxe viure a cinc minuts caminant d’un estadi que ha viscut nits màgiques amb el Submarí disputant les millors competicions del planeta. “El poble em recorda molt al meu de Mèxic perquè tothom es coneix i això em fa sentir com a casa”, confessa Kassandra.

Canviar ‘soccer’ per ‘football’

Les tres joves nord-americanes coincidixen en l’augment de nivell que han viscut a Vila-real en comparació als seus entrenaments als Estats Units i el Canadà. “El futbol va nàixer a Europa i es nota que no és ‘soccer’ sinó ‘football’. Hi ha més possessió, intenten mantindre la pilota i no és tan directe. És més tàctic i menys físic. Veure a xiquets tan xicotets a la Ciutat Esportiva entrenant amb eixa intensitat m’impressiona”, raona Giulia.

Kassandra, en este aspecte, va més enllà i explica per què creu que es compenetran tan bé els equips de la Cantera Grogueta: “En comparació als Estats Units, ací el futbol té un nivell més alt. En tots els camps quan vinc a entrenar veig a xiquets xicotets i després molts d’ells juguen junts fins que són majors. En el meu equip, la majoria han jugat juntes sempre o fins i tot han sigut rivals en les mateixes lligues i això es nota i ajuda a millorar el nivell. Allí és més comú canviar d’equip. A més, m’encanta la intensitat”.

Conviure amb estreles

Si en alguna cosa coincidixen Atley, Kassandra i Giulia és en la proximitat amb els jugadors i en el luxe que és poder veure als futbolistes de la primera plantilla i a les jugadores del Villarreal Femení entrenar diàriament i, fins i tot, creuar-se amb ells i poder compartir alguns moments gràcies als seus entrenadors. A Kassandra li agraden Parejo i Trigueros per la seua manera de” jugar amb la pilota i dominar els partits sense ser alts ni forts”, mentres que Atley cree que “Capoue és el millor”. Per part seua, Giulia admira a la lateral esquerrana grogueta Raquel Morcillo.

Compartir.