skip to content
L’emotiva història de Batiste i el Juvenil B
L’emotiva història de Batiste i el Juvenil B

L’ancià de la residència Verge de Gràcia va recuperar la il·lusió amb les visites del Juvenil B groguet

Batiste és un gran aficionat del Villarreal que viu en la Residència Verge de Gràcia. Arran de la pandèmia, Batiste va començar a tindre por d’eixir del centre, per la qual cosa es perdia les activitats que la residència realitza en l’exterior, entre les quals es troben les emmarcades en el projecte Endavant del Villarreal CF.

Durant la temporada, els canteranos del Juvenil B han visitat la residència, on han realitzat activitats al costat d’ell i als altres ancians. Gràcies a les visites dels joves jugadors groguets, Batiste va anar recuperant la il·lusió i la confiança. Al principi es continuava perdent les activitats en l’exterior malgrat tindre moltes ganes d’anar, ja que la por era més gran que la il·lusió.

No obstant això, amb teràpia psicològica i l’incentiu d’estar amb els jugadors, a poc a poc va anar agafant confiança, fins que els jugadors li van prometre que si s’atrevia a realitzar una eixida pels voltants de la residència li regalarien un abric del club. Tal va ser la il·lusió que va decidir apuntar-se a l’excursió amb l’equip fins a la plaça José Soriano, on va gaudir tant que des de llavors no s’ha perdut ni una eixida.

El jugador de la Cantera Grogueta David Pastor explica les activitats que han anat realitzant amb el centre durant tot l’any: “Hem jugat al parxís, també jocs d’endevinar cançons o pel·lícules, també dibuixem amb ells, i ja quan vam poder eixir de la residència ells ens van ensenyar a jugar a petanca”. Després de compartir tants moments junts, anar a veure un partit del Juvenil B era una cosa molt especial per a Batiste, a més d’una bonica manera de concloure amb tot aquest procés.

Per això, els ancians de la residència Verge de Gràcia van acompanyar al Juvenil B en el seu partit de lliga davant l’Atlético Benidorm. Els canteranos els van rebre atorgant-los bufandes i banderes perquè animaren durant el partit. Va ser una unió molt bonica on tots es van mostrar molt feliços per poder compartir aquests moments junts.

Batiste va tornar a la que va ser la seua casa, ja que de jove treballava mantenint el camp de futbol. Durant el partit va gaudir i va celebrar moltíssim els gols del Submarí, una experiència que mai oblidarà. Tampoc ho faran els canteranos de l’equip groc, per als quals també va ser un dia molt especial.

Un altre dels juvenils groguets, Samuel Rozas, valora aquesta iniciativa: “Se sent molt bé. Ací no estem només per a formar-nos com a futbolistes, sinó també per a fer-ho com a persones. Fer aquestes coses és bo per a ells i també per a nosaltres. Ells en la residència no reben moltes visites i se’ls fa una mica més amena la rutina. Les nostres activitats els ajuden a passar-ho millor”. A més, subratlla que l’experiència també era molt positiva per a la resta de l’equip: “d’altra banda a nosaltres ens ajuda a establir relacions amb diferents persones i no sols amb la gent que tenim ací en el club”.

Més tard, Batiste també va acudir a la festa final d’Endavant Igualtat amb tots els equips de la Cantera Grogueta i les associacions involucrades en el projecte. Així doncs, aquest entranyable ancià va superar les seues pors amb l’ajuda del futbol i els juvenils groguets, a més dels seus amics de la residència Verge de Gràcia de Vila-real, li van acompanyar en aquest procés.

Compartir.