Un punt per començar (1-1)

LA LIGA

El Villarreal suma un empat enfront del Betis en el seu debut de lliga de la 2015-16

El Villarreal va debutar en La Lliga 2015-16 sumant un punt en les seues visita al Reial Betis (1-1) en un partit on els grocs, amb ofici i ben treballats, es van avançar amb una miqueta de Roberto Soldado (el seu primer gol com a jugador del Submarí) i van disposar d’ocasions per a rematar, però van acabar veient com els locals igualaven a cinc minuts del final.

Va començar bé el Submarí. Amb criteri i encert, els grocs van començar a pilotejar davant un Betis sòlid i que també tenia molt clar el que volia fer sobre la gespa. Valents els verd-i-blancs, el Villarreal va tancar bé el centre del camp, obligant així al fet que els andalusos apostaren pel joc en les bandes.

Superat el primer quart d’hora, els verd-i-blancs es van fer amb el control del joc, però va ser aleshores quan millor va saber reaccionar el Villarreal. En el 27, un centre de Mario que ningú va rematar va anticipar el que estava per arribar, ja que en el 29 Soldado, a la mitja volta, obligava a Adán a intervenir amb un poderós tret a boca de canó.

L’ocasió va embravir encara més als grocs i, don minuts després, en el 31, Jaume Costa va llegir bé la jugada i, aprofitant un mal replegament de la saga local, va centrar des de l’esquerra perquè Soldado, lliure del fóra de joc, batera al meta del Betis amb un tir sec i croat que posava per davant al Villarreal.

Va guanyar en substància el partit en la segona part. Amb el Betis obligat a eixir a la recerca de l’empat, les oportunitats prompte van arribar per a tots dos equips. En el 52, Areola va tirar mà de reflexos per a traure un perillós tret de Rubén Castro, però els grocs prompte van donar la rèplica. En el 54, Nahuel va conduir una contra a la perfecció i va cedir perquè Baptistao preparara l’entrada de Samu Castillejo. L’andalús, amb bon criteri, va armar un tret ras i croat que es va marxar fora per qüestió de centímetres.

Llançats els locals a la recerca de l’empat, el Submarí disposava d’espai per a pujar a la contra. En el 62, Pina va robar una pilota i va aprofitar la sorpresa per a colar-se quasi fins al fons i col·locar un bon centre curt al que quasi arriba Bakambu. Després de la primera cambra d’hora, no obstant açò, el partit va baixar de revolucions.

El Betis va guanyar terreny i possessió, però el conjunt de Marcelino contrarestava a la perfecció cada intent dels locals. Va ser en aqueix moment quan el Villarreal va disposar de les seues millors ocasions. En el 75, va estar molt prop el 0-2. En una eixida d’Adán, Bakambu va robar la pilota al meta i, després de rebotar el seu tir en un defensa, Samu García estavellava la pilota en el travesser. Poc després, Víctor Ruiz va cabotejar a l’eixida d’un córner i la pilota es va marxar alta per molt poc.

A cinc minuts de final va arribar l’empat dels locals. Després d’un tret de Piccini des de fora de l’àrea, Areola va rebutjar per dues vegades perquè el canari, en boca de gol, igualara el xoc per als bètics. Sense amb prou faenes marge de maniobra, el Villarreal va haver de conformar-se amb un punt en el seu debut de la temporada 2015-16.

• Reial Betis Balompié: Adán; Piccini, Bruno, Pezzella, Vargas; Xavi Torres, N’Diaye (Fabián, 76’); Cejudo (Ceballos, 65’), Jorge Molina (Rennella, 80’), Portillo; i Rubén Castro.
  • Villarreal CF: Areola; Mario, Víctor Ruiz, Bailly, Jaume Costa; Nahuel, Bruno, Pina, Samu Castillejo (Trigueros, 78’); Leo Baptistao (Bakambu, 60’) i Soldado (Samu García, 67’).
  • Gols: 0-1, min. 31: Soldado. 1-1, min. 87: Rubén Castro.
  • Àrbitre: Iñaki Vicandi Garrido (Comitè Basc). Va amonestar a Bruno (25’), Cejudo (35’), Pezzella (50’) per part del Betis i a Samu Castillejo (49’) per part del Villarreal. Va expulsar a Bruno Soriano amb roja directa en el minut 92.
  • Incidències: Partit corresponent a la primera jornada de la Lliga BBVA 2015-16 entre el Reial Betis Balompié i el Villarreal CF disputat en l’Estadi Benito Villamarín davant 38.572 espectadors.