Un pas més prop

LA LIGA

El Villarreal empata davant el Celta (0-0) i Areola bat el rècord de imbatibilidad històric del Submarí

Un bon punt i un bon partit. El Villarreal va perllongar la seua ratxa com a invicte en Balaídos i davant el complicat Celta de Vigo en un partit que va acabar empat sense gols (0-0) i que permet als grocs seguir sumant. El Submarí es va mostrar competitiu i va oferir un autèntic malbaratament físic per a arrancar un punt davant el sisè classificat de la Lliga.

A més, amb l’empat sense gols, el meta francès Alphonse Areola aconsegueix superar el rècord de imbatibilitat del Villarreal en Primera Divisió en acumular 590 minuts sense encaixar, un registre que actualment posseïa Diego López des de la temporada 2007/08 amb 540 minuts.

Amb dos equips tan competitius com enamorats del joc de toc, el xoc entre Celta i Villarreal va oferir emocions fortes quasi des del principi. En el 13, Bakambu va disposar d’una bona oportunitat, però Sergio, en dos temps, va detenir el llançament del congolès. Els celestes van respondre amb una bona ocasió dos minuts després amb un tir de Guidetti i Areola, en dos temps, l’intent del suec.

Es movia la pilota amb fluïdesa, però el Villarreal es va centrar a cobrir les seues esquenes per a contrarestar l’eixida dels celestes, que explotaven les bandes per a arribar a l’àrea groga. Després d’un parell d’avisos dels locals, Bakambu tornava a tenir una clara oportunitat en el minut 39, quan Nahuel va aprofitar un error de la saga local per a robar i cedir al congolès, que no va poder batre a Sergio en l’un contra un.

No va canviar el guió en la segona part. Amb el Celta lluitant pel domini del partit, el Villarreal va començar a acostar-se amb perill. En el 52, un córner botat per Denis Suárez va acabar pentinat per Mario i la pilota es va passejar per l’àrea celeste, però cap jugador groc va arribar a la rematada.

Encara que els locals posaven obstinació a penetrar en l’àrea rival, el Submarí recuperava amb facilitat en la línia de tres quarts per a eixir a l’atac amb rapidesa, però açò suposava un gran esforç per als de Marcelino, amb molts metres per davant per a sortejar rivals.

En el 60, Areola de nou es va veure obligat a intervenir després d’un complicadíssim tret de Wass que va acabar botant davant del gal i aquest, amb criteri, va buidar a córner.

En l’última mitja hora, i encara que el perill aguaitava en cada cantó, el ritme es va reduir. Els dos equips acumulaven cansament i a tots dos els costava molt més arribar. El domini del joc, no obstant açò, va ser dels celestes. En els últims minuts, i encara que amb algunes aproximacions del Celta, el Villarreal es va mostrar sòlid en defensa per a sumar un important punt en Balaídos.

RC Celta de Vigo: Sergio, Hugo Mallo, Cabral, Sergi Gómez, Jonny; Wass, Marcelo Díaz, Aspes, Nolito (Radoja, 87’); Orellana i Guidetti (Bongonda, 69’).

Villarreal CF: Areola; Mario, Bailly, Víctor Ruiz, Rukavina; Pina, Trigueros (Bruno, 74’), Denis Suárez, Nahuel (Adrián López, 64’); Baptistao (Castillejo, 63’) i Bakambu.

Àrbitre: Santiago Jaime Latre (Comitè Aragonés). Va amonestar a Marcelo Díaz (50’) i Cabral (72’) per part del Celta de Vigo i a Nahuel (53’), Denis Suárez (71’), Bailly (72’), Mario (76’) i Rukavina (85’) per part del Villarreal.