Un copa que sap a glòria (0-3)
||||||

El Juvenil A alça la Copa del Rei per primera vegada en la seua història en doblegar amb contundència a l’Atlético de Madrid

Campions! El Juvenil A es va alçar amb la Copa del Rei per primera vegada en la història del Villarreal CF. Ho va fer amb magnificiència, imposant-se amb notable solvència a l’Atlético de Madrid per 0-3 i aconseguint un doblet històric que empeny el conjunt de Miquel Ángel Tena al capdamunt del panorama juvenil nacional. Els gols del Villarreal els van signar Jorge Galdón, per partida doble, i Fer Niño.

Una temporada d’excepció. El conjunt ‘groguet’ va posar la guinda a una campanya per al record aconseguint l’anhelada Copa del Rei Juvenil, un títol que se suma al campionat de lliga aconseguit aquest any, i que bé va poder ser triplet si a la final de la Copa de Campions dels onze metres no hagueren allunyat al Submarí del trofeu.

Dos grans equips es veien les cares sobre la gespa del Municipal Antonio Peroles de Roquetas de Mar. Amb tanta qualitat a les dos meitats del camp, va acabar imposant-se l’astúcia i la intel·ligència del Villarreal CF, que no només va demostrar el seu altíssim nivell tècnic sobre el verd, sinó també la seua capacitat per afrontar una final amb la màxima exigència.

L’Atlético va colpejar primer, però es va topar amb Filip Jorgensen, que va quallar un partit excepcional. Al minut 9, el porter groc ja va aturar, amb una estirada felina, un cop de cap creuat de Ricard al segon pal.

L’equip de Miquel Àngel Tena no va tardar a avançar-se al marcador. En la seua primera acció manifesta de perill, Izan i Arana van trenar una gran jugada pel costat dret. El davanter canari va penjar un excel·lent pilota a l’àrea, que va rematar a la xarxa Jorge Galdón, apareixent per sorpresa al segon pal per avançar els grocs.

Després del gol es van succeir minuts de gran domini ‘groguet’, que es van anar diluint a mesura que s’acostava el descans. Al minut 45, el Villarreal va tornar a la càrrega. Una recuperació en camp propi va acabar en un clar penal sobre Fer Niño, que va ser enderrocat a l’àrea després d’una veloç cavalcada al contraatac. El mateix ariet ‘groguet’ va ser l’encarregat de materialitzar-lo. Encara que no de primeres, ja que es va topar amb Saldaña, però li va caure el rebuig i no va perdonar en segona instància.

La igualtat va ser la nota dominant d’un segon temps en què els grocs van saber defensar-se i inquietar al contraatac. Al minut 77, va tornar a emergir la figura de Filip Jorgensen, que va tallar un potent xut des de la frontal de l’àrea de Ferreras. Tan sols un minut després, el Villarreal va sentenciar la final. El recent ingressat al terreny de joc Collado i el golejador Galdón van sorprendre al contraatac al combinat blanc-i-vermell i van tornar a batre la meta defensada per Saldaña.

En el temps afegit i amb la final ja decidida, el col·legiat del partit va expulsar al jugador de l’Atlético de Madrid Del Campo per una acció antiesportiva sobre el capità del Villarreal CF, Dani Pereiro.

Sense temps per a més, l’àrbitre va decretar el final. Roquetas de Mar i el Municipal Antonio Peroles van presenciar el Villarreal alçar la primera Copa del Rei Juvenil de la seua història.

Atlético de Madrid: Saldaña; Cova (Nacho, m. 63), Marco, Alfredo, Medrano; Ricard, Castro, Ferreras (Silvano, m. 83), Cedric; Salido i Del Campo.

Villarreal CF: Jorgensen; Morcillo, Pereiro, Nwankwo, Tasende; Enric Martínez (José Luis, m. 75), Carlo Adriano, Morante, Galdón (Operé, m. 88); Fer Niño (Gonzaga, m. 84) i Arana (Collado, m. 73).

Gols: 0-1. Min 13: Galdón. 0-2. Min. 45: Fer Niño (p). 0-3. Min. 78: Galdón.

Àrbitre: Juan Manuel Ruiz Aguilera (Comitè andalús). Va amonestar als locals Alfredo i Salido; així com als visitants Arana, Nwankwo i Pereiro. Va expulsar per roja directa a Del Camp en el temps afegit.

Incidències: Partit entre l’Atlético de Madrid i el Villarreal CF corresponent a la final de la Copa del Rei Juvenil celebrat a l’Estadi Municipal Antonio Peroles de Roquetas de Mar (Almeria) davant 3.500 espectadors.