Suor i tres punts d’or!

LFP

El Villarreal s’empra a fons per a portar-se la victòria en la seua visita al Getafe (1-0)

El Villarreal va tornar a la senda del triomf en la seua visita al Getafe (0-1) en un partit on els grocs, molt treballadors, van suar tinta per a traure la victòria endavant front a un Getafe que, si bé va arribar amb perill poques vegades, va acabar ficant la por en el cos al Submarí. Al final, victòria merescuda per als de Marcelino, que continua en posicions europees i manté la distància amb els seus rivals directes.

El Villarreal va jugar amb els nervis dels locals des del principi. Conscients de la necessitat dels blaus de portar-se els tres punts, els grocs es van establir en el centre del camp per a, des d’eixa zona, tractar d’eixir cercant la velocitat en les bandes. No van poder aprofitar millor les seues oportunitats els de Marcelino.

En el minut 4, Jokic va penetrar per l’esquerra i va cedir per a Perbet en l’àrea. El gal, amb un gran moviment d’esquena a porteria, va girar, es va desfer del seu marcador i va endollar un tret a mitja altura per a fer el primer dels visitants.

Després del tant, el Getafe es va sacsejar els nervis i va començar a tenir major protagonisme en el joc, però eren els visitants els que seguien disposant de les millors oportunitats. Als vint minuts, Bruno va llançar una impressionant pilota al buit de nou per a Perbet, però Codina va encertar en l’un a un i va acabar avortant l’ocasió.

Amb facilitat per a penetrar, el Villarreal insistia cada vegada que rebia la pilota. I el que era millor, ho feia de la mà d’un Perbet omnipresent que arribava amb velocitat i –sobretot- amb perill a l’àrea dels madrilenys. En el 38, el francès posava a prova de nou a Codina a passada de Óliver amb un potent tret que es va marxar alt.

Amb el Getafe sense generar perill, la segona part es convertia en un arma de doble tall per a un Submarí que necessitava resoldre com més prompte millor. En el 60, Óliver recuperà una pilota en la banda i va servir per a Bruno, que al seu torn va cedir perquè Perbet rematara, encara que la pilota va eixir pegada al pal esquerre.

Amb un joc enrevessat i a ràfegues per part dels dos equips, la sort va tornar a conjurar-se en contra dels grocs. Giovani, que havia saltat al terreny de joc als deu minuts de la represa, es veia obligat a retirar-se tan sol set minuts després per lesió. El canvi obligat del mexicà va tirar per terra els plans de Marcelino, que va donar entrada a Pina i va esperar per a moure fitxa.

L’entrada de Pedro León va donar més variants a un Getafe que es va acostar per mitjà del murcià en el 70, però Gabriel, molt atent, va saber frenar l’embranzida de l’extrem blau. Dos minuts després, Valera cabotejava i obligava a Asenjo a fer la parada de la nit quan el palentí es va estirar per a desviar de nou a servei de cantonada.

Apuntava ja el minut 80 i la tensió es mastegava en l’ambient. El Villarreal, més replegat que al principi, se sacsejava del domini d’uns madrilenys obligats a anar a la recerca de l’empat. Els villarrealenses es van defensar amb tot i es van mantenir a l’espera d’una contra definitiva que va acabar per no arribar, com tampoc ho va fer el tant dels locals. Al final, tres punts d’or per a un Submarí que, malgrat suar tinta, recuperava la senda del triomf.

Getafe CF: Codina, Valera, Lisandro, Alexis, Escudero, Lacen (Mosquera, 76’), Míchel, Sarabia (Ivi, 68’), Sammir (Pedro León, 55’), Lafita i Colunga.

Villarreal CF: Asenjo; Jaume Costa, Gabriel, Pantic, Jokic; Óliver Torres (Cani, 69’), Trigueros, Bruno, Moi Gómez; Uche (Giovani, 55’; Pina, 62’) i Perbet.

Gols: 0-1, min. 4: Perbet.

Àrbitre: Clos Gómez (Comitè Aragonés). Va amonestar a Míchel (78’), Valera (80’) i Mosquera (81’) per part del Villarreal i a Jokic (12’), Óliver Torres (24’) i Jaume Costa (57’) en el cas del Villarreal.