SOM CAMPIONS 1-1 (11-10)!
||||||

El Villarreal es va emportar el partit davant el Manchester United en un fatídic torn de penals en la qual van llançar els 22 futbolistes

SOM CAMPIONS! El Villarreal va guanyar la UEFA Europa League en el torn de penals. Després d’empatar davant el Manchester United, l’equip groc va haver de llançar onze! penals per a derrotar a l’equip anglés. Amb sofriment, arpa i l’alé de l’afició… L’HEM ACONSEGUIT!

Una festa en les graderies. Els 2.100 ‘groguets’ que van acompanyar al Villarreal a Polònia es van fer notar des de molt abans que començara al partit. Es van deixar la veu gaudint d’una vivència històrica, d’un partit únic per al club dels seus amors.

Després d’una magnífica cerimònia inicial, va començar el vertader espectacle sobre el verd del Gdansk Stadium. Per fi es feia realitat un somni: viure una final.

El Manchester va començar millor el partit. En els primers compassos, es va fer amb la possessió, combinant en els voltants de l’àrea groga. Al Villarreal, li va costar una mica més entrar en el partit, però amb el pas dels minuts va anar afermant-se en el terreny de joc.

Abans d’aconseguir la mitja hora de joc, en la seua primera ocasió, el Vila-real va fer el més difícil. Es va avançar al Gdansk Stadium. A pilota parada, Gerard es va obstinar a fer història i batre a de Gea rematant una excel·lent pilota penjada al cor de l’àrea per Dani Parejo. En tan sols un segon, el gol de Gerard va deslligar la bogeria en la graderia groga.

El gol ‘groguet’ no va alterar la tònica del partit. El Manchester United continuava portant el protagonisme davant l’equip d’Unai Emery, que va apostar per deixar pocs espais i diluir les innombrables virtuts del seu rival a Gdansk.

Ja en la segona meitat, en el minut 54, en una acció molt desafortunada, el Manchester United va igualar la contesa per mediació d’Edison Cavani. L’uruguaià va aprofitar una pilota morta en l’àrea a l’eixida d’un servei de cantonada per a posar als ‘red devil’ en igualtat de condicions. 1-1 al Gdansk Stadium.

L’empat obria un panorama completament nou en el feu polonés. El Villarreal havia de fer un pas al capdavant i, des de la possessió, arrabassar-li el protagonisme a un Manchester United que fins al moment havia sigut clar dominador del partit. Per a aconseguir-ho, Unai Emery va moure la banqueta i va introduir a Coquelin, dotant a l’equip de capacitat i consistència en el centre del camp.

Al Villarreal no li va resultar senzill reaccionar. El Manchester United refermava i el Submarí resistia estoicament les envestides del gegant anglés. Així el duel va arribar al tram final. Llavors, Unai Emery va donar entrada a Paco Alcácer i a Moi Gómez. Més tard, va arribar el torn per a Mario Gaspar i Alberto Moreno.

Complits els 90 minuts, amb 1-1 en el marcador, el duel va marxar a la pròrroga. Els ‘groguets’ van començar amb bon peu el temps extra. Li van robar la pilota a l’equip anglés i van començar a apuntar-se amb perill a la porteria de De Gea. Primer Alberto Moreno, després Paco Alcácer. Tots dos van avisar amb trets desviats.

Malgrat la notable imatge del Submarí en la pròrroga, el partit va arribar al torn de penals. El Villarreal va guanyar 11-10. Com lligen. Gol de Rulli inclòs. Només va fallar De Gea.

SOM CAMPIONS!

Fitxa Tècnica:

Villarreal CF: Rulli; Foyth (Mario Gaspar, m. 87), R. Albiol, Pau, A. Pedraza (Alberto M., m. 87); Capoue (Raba, m. 120), M. Trigueros (Moi Gómez, m. 76), Parejo; Yeremy (Paco Alcácer, m. 76), Gerard i Bacca (Coquelin, m. 59).

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka (Telles, m. 120), Lindelof, Bailly (Tuanzebe, m. 115), Shaw; Greenwood (Fred, m. 100), Pogba (Daniel James, m. 115), McTominay (Mata, m. 120), Bruno Fernandes, Rashford; i Cavani.

Gols: 1-0. Min. 29: Gerard. 1-1. Min. 54: Cavani. En el torn de penals, 11-10. Van llançar tots els futbolistes. Rulli li va detindre el llançament a de Gea.

Àrbitre: Clément Turpin (Francia). Va amonestar als locals Capoue i Foyth, així com als visitants Bailly i Cavani.

Incidències: Partit entre el Villarreal CF i el Manchester United, corresponent a la final de la UEFA Europa League 20/21, celebrat al Gdansk Stadium amb la presència de 2.100 aficionats del Villarreal.