Reacció i victòria (1-3)
||||||

El Submarí doblega al Qarabag amb un gol de Yeremi i un doblet de Paco Alcácer en els últims minuts del partit

El Villarreal CF va véncer al Qarabag a Istanbul (1-3). Al conjunt groc li va bastar poc més d’un quart d’hora per a donar-li la volta a un partit que semblava que anava a morir en empat fins que es va avançar el quadre àzeri per mediació d’Owusu. Una excel·lent reacció del Submarí, impulsada pel gol de Yeremi Pino i un doblet de Paco Alcácer, va canviar l’esdevenir del xoc i li va brindar la segona victòria en UEFA Europa League al conjunt d’Unai Emery.

Per a enfrontar-se davant el Qarabag, el tècnic d’Hondarribia va donar continuïtat a les rotacions en competició europea i va apostar per un onze similar al de la primera jornada davant el Sivasspor. Van tornar a entrar en l’onze inicial futbolistes com Rulli, Peña, Foyth, Jaume Costa, Chukwueze i Bacca.

Des dels primers compassos del partit, tant el Qarabag com el Villarreal van imposar un ritme alt de partit, amb alternatives i atacs verticals. El conjunt àzeri va demostrar que, malgrat ser un gran desconegut al nostre país, és un equip amb grans arguments ofensius. No obstant això, la primera ocasió del xoc va caure a favor del Submarí. En el minut 15, Carlos Bacca va enviar al pal una excel·lent rematada de cap, després de connectar un gran centre de Manu Trigueros des de la cantonada.

El talaverà estava sent el jugador més inspirat dels 22 protagonistes que estaven sobre el verd de l’Estadi Basaksehir. En el minut 31, el ‘14’ groc va estar molt prop d’obrir el marcador amb una magnífica execució de lliure directe que va obligar a Magomedaliyev a enviar la pilota a servei de cantonada.

Amb el pas dels minuts, el Submarí va anar fent-se l’amo de la pilota i obligant el seu rival a replegar metres. Això no va impedir que la primera meitat no deixara més ocasions per al combinat ‘groguet’.

El segon temps va accentuar més el domini del Villarreal. No en va, a la volta dels vestuarinos, l’arquer local va tornar a ser protagonista després de detindre un tret creuat de Chukwueze, que va rebre en l’àrea una excel·lent passada de Carlos Bacca des de la frontal, després d’una acció col·lectiva.

A partir del minut 60, el partit es va convertir en un monòleg del Villarreal, al qual no li valia l’empat. Les ocasions grogues es van succeir: Chukwueze quasi troba porteria amb un tret des del cor de l’àrea (62’) i Jaume Costa va manar al lateral de la xarxa una bona pilota a l’espai de Take (69’).

Amb l’encara imperant 0-0 en l’electrònic, Emery va tirar més llenya al foc i va introduir en el camp a Moi Gómez, Yeremi i al golejador Paco Alcácer.

Després del triple canvi groc, van arribar uns minuts de sotsobre per al Submarí. En només dos minuts, Uros Matic va avisar al Villarreal amb un fort tret des de la frontal de l’àrea, que va marxar lleugerament desviat, mentre que Owusu va avançar, per a sorpresa de tots, al Qarabag en el marcador.

No va durar molt l’alegria al quadre local, ja que en la següent acció va igualar la contesa el Submarí per mediació de Yeremi. El canterano ‘groguet’, acabat d’ingressar al terreny de joc, es va marcar una fabulosa acció personal pel perfil esquerre i va afusellar a Magomedaliyev amb un obús dirigit al primer pal.

El Submarí estava decidit a remuntar el xoc. En el minut 84, una jugada entre Yeremi Pino i Chukwueze, va desembocar en una genial assistència al primer pal perquè Paco Alcácer rematara al fons de la xarxa.

El davanter valencià va tancar el partit en el temps afegit i va arredonir la seua estel·lar aparició anotant des del punt de penal una pena màxima comesa sobre Baena. El ‘17’ groc ja suma quatre gols en dos partits d’UEFA Europa League. Xifres a l’abast de molt pocs.

FK Qarabag: Magomedaliyev; Hüseynov, Mamadov, Medina, Guerrier; Andrade (Ibrahimli, m. 90), Garayev, Ozobic (Emreli, m. 60); Romero (Matic, m. 60), Owusu (Bayramov, m. 90) i Zoubir (Jafarguliyev, m. 81).

Villarreal CF: Rulli; Peña, Foyth (Funes Mori, m. 90), Pau Torres, Pedraza; J. Costa (Yeremi, m. 73), Iborra, Trigueros, Take (Moi Gómez, m. 73), Bacca (Paco Alcácer, m. 73) i Chukwueze (Alex B., m. 85).

Gols: 1-0. Min 78: Owusu. 1-1. Min 79: Yeremi. 1-2. Min. 84: Paco Alcácer. 1-3. Min. 94: Paco Alcácer.

Àrbitre: Pavel Orel (República txeca). Va amonestar als locals Romero, Ozobic, Andrade i Hüseynov, així com al visitant Iborra.

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada de la Fase de Grups de la UEFA Europa League celebrat en l’Estadi Basaksehir Fatih Terim d’Istanbul.