Que no ens desperten! (2-0)

ACF FOTOGRAFÍA

El Villarreal segueix somiant amb un merescut triomf davant l’Athletic

Que no s’acabe mai. El Villarreal va allargar el seu somni en forma de ratxa amb una treballada i merescudíssima victòria (2-0) enfront d’un Athletic que, malgrat treballar de forma incansable, només va poder inquietar als grocs en els primers minuts. Amb gols de Cheryshev i Bruno, de penal, el Submarí continua trencant tots els seus rècords i ja acumula 15 partits consecutius sense perdre i 22 veient la porteria contrària. El triomf, a més, permet als de Marcelino mantenir-se en els lloc que donen dret a disputar l’Europa League el pròxim any.

El Submarí va començar un poc menys intens que de costum, sobretot perquè l’Athletic va eixir a per totes. Els blanc-i-rojos van pressionar de primeres amb afany i van aconseguir robar la pilota als grocs en els primers minuts. Amb ràpides diagonals per les bandes, els bascos van penetrar amb facilitat en la primer quart d’hora fins al punt que Asenjo es va veure obligat a intervenir en un perillós tret a boca de canó de Aduriz.

Passat l’esglai, van ser els de Marcelino els que van disposar de dues clares oportunitats. La primera, malgrat la preciosa jugada dels locals, va acabar en fora de joc, però la segona a punt va estar de fer pujar l’1-0. Amb una ràpida contra, Vietto es va plantar en l’àrea amb la pilota controlada, però un defensa va acabar tirant-se-li damunt quan l’argentí es disposava a intentar-ho amb una vaselina.

Malgrat que els minuts corrien, el partit seguia igual d’obert. Els bilbaíns estrenyien, cercant un buit per a colar-se, però la saga dels grocs es tancava a la perfecció per a evitar que l’Athletic disposara d’ocasions. En el 30, una altra vegada Vietto va encarar a Iraizoz però Laporte, rapidíssim des d’arrere, va buidar just abans que l’argentí armara la cama.

Va ser a tres minuts del final quan el Submarí va tornar a demostrar el seu magnífic estat de forma. Amb una eixida des del mig del camp, Víctor Ruiz va col·locar una gran passada bombada per a Cheryshev i el rus, gràcies a un increïble control, es va fer un buit i, des de l’esquerra, va batre a Iraizoz amb una trallada al pal curt.

No va disminuir l’emoció després del descans. Els de Marcelino arribaven amb facilitat i, en el 52, de nou Cheryshev portava el perill a la porteria visitant. Intercanviant papers amb Vietto, el davanter va centrar des de l’esquerra perquè ‘Chery’ cabotejara ras, manant la pilota al pal. El Villarreal funcionava a plena potència davant un Athletic que, sense perdre la cara al partit, no tenia ni la pilota ni ocasions.

Capritxós, el segon tant dels grocs es feia esperar. En el minut 65, Pina va rematar de cap un córner botat per Jonathan i Mikel Rico, en intentar buidar, estavellava la pilota contra el travesser, arrancant un crit de la graderia del Madrigal.

A una cambra d’hora per al final, Bruno armava una jugada per l’esquerra amb Jaume Costa i el centre ho rematava bé de primeres Cheryshev, però Iraizoz rebutjava la pilota tirant mà de reflexos. Encara que millor sobre el terreny de joc, al Villarreal li faltava tancar el partit d’una vegada per sempre.

I el tancament va arribar a vuit minuts del final. Jaume Costa va penetrar per l’esquerra i De Marcos, amb la mà, tallava la trajectòria de la pilota amb la mà. El col·legiat, sense dubtar-ho, assenyalava penal i Bruno, amb un tir pegat al pal, enviava la pilota al fons de la xarxa.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Gabriel, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Bruno, Pina, Jonathan dos Santos (Moi Gómez, 79’), Cheryshev; Vietto (Gerard Moreno, 81’) i Uche (Giovani, 67’).

Athletic Club: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José, Rico (Iturraspe, 67’), Susaeta, Unai López (Ibai, 75’), Viguera (Williams, 67’); i Aduriz.

Gols: 1-0, min. 42: Cheryshev. 2-0, min. 82: Bruno, de penal.

Àrbitre: Xavier Estrada Fernández (Comitè Català). Va amonestar a Bruno (55’) i Cheryshev (76’) per part del Villarreal i a Etxeita (53’) i San José (77′) en el cas de l’Athletic Club.