Plantant cara (3-2)

LFP

El Villarreal ofereix una imatge impecable malgrat caure davant el Barça

Va vendre cara la seua pell el Villarreal. El Submarí va caure davant el FC Barcelona (3-2) i va posar fi a la seua ratxa d’invicte –situant-la en 18 partits consecutius- en un xoc on els grocs, malgrat la derrota, van oferir una impecable imatge i no van perdre la cara al xoc en cap moment. Al final, solament l’inesgotable poder ofensiu dels blaugranes va acabar imposant-se als gols de Cheryshev i Vietto.

La lectura del partit del Villarreal en la primera part va ser impecable. Els grocs, conscients de l’arsenal del Barça en atac, van llegir la partitura a la perfecció i es remanegaren per a parar la tremendes escomeses inicials d’un rival que va eixir en tromba. En el 12, Asenjo es va emprar a fons per a buidar un dur tret obert de Luis Suárez que el palentí, amb bon criteri, palmejà cap avall per a avortar el perill.

Encara que als grocs, conscients de la necessitat de guardar la seua esquenes, els faltava la descaradura habitual i eixien tímidament a l’atac, les constants ajuden en defensa mantenien a ratlla als blaugranes. Amb el pas dels minuts, el Submarí va ser eixint amb més encert i, a la vora de la mitja hora, Cheryshev va donar la campanada.

En una ràpida jugada de contraatac, Bruno va centrar a la banda per a Jonathan, aquest va manar la pilota a l’àrea xicoteta i, en el rebot, Mario va colpejar en semi errada perquè el rus, molt espavilat, ficara la cama i desviara la pilota a gol davant l’atònita mirada de Bravo. Els de Marcelino havien optimitzat els seus recursos a la perfecció.

Després del gol, el Barça va tractar d’eixir amb ràbia, però el Submarí va mantenir el componiment. Tancant-se a la perfecció, els grocs evitaven una vegada i una altra les arribades d’un Barça que, per desgràcia, encara no havia dit la seua última paraula. A un minut del descans, Messi va assistir a Rafinha, que va obligar a buidar a Asenjo i Neymar, en el rebot igualava el partit per als catalans.

Va començar molt fort la segona part. Amb prou faenes havien transcorregut set minuts quan Giovani va aprofitar una fallada en defensa de Piqué per a escapar-se per la banda i, amb una impecable jugada, retallar i assistir a Vietto davant l’eixida de Bravo, la qual cosa permetia al Submarí posar-se de nou per davant.

La reacció del Barça, no obstant açò, va ser la pitjor possible. Un minut i mitjà després, en el 53, Rafinha aprofitava un aldarull després d’una arribada per l’esquerra per a igualar el xoc amb un tir des de la segona línia. Un empat que es va veure confirmat segons després amb un tercer gol que Messi, amb un tret imparable des de la vora de l’àrea, es va encarregar de confirmar.

No es va resignar el Villarreal malgrat la remuntada dels locals. És més, els grocs van estirar les seues línies i van començar a disputar la pilota al Barça en el seu propi camp. El Submarí anava a per totes i, la qual cosa és millor, arribava amb molta major claredat. Sabent el seu avantatge, els culés van retardar les seues línies i van començar a esperar l’eixida dels de Marcelino.

Pressionant en el centre del camp, els grocs tractaven d’aprofitar els robatoris de pilota per a intentar arribar a l’àrea dels blaugrana amb ràpides triangulacions, però la tàctica suposava assumir un risc extra en defensa d’una banda i disposar de menys oportunitats de les desitjables per una altra. Des d’eixe moment, els grocs van cercar la seua oportunitat, però el Barça va replegar les seues línies i va acabar per evitar les ocasions dels visitants.

FC Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Sergio (Mathieu, 70’), Iniesta, Rafinha (Rakitic, 87’), Neymar, Suárez (Pedro, 78’) i Messi.

Villarreal CF: Asenjo, Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Bruno, Pina (Trigueros, 76’), Jonathan dos Santos (Moi Gómez, 84’), Cheryshev; Vietto i Giovani (Uche, 88’).

Gols: 0-1, min. 29: Cheryshev. 1-1, min. 44: Neymar. 1-2, min. 51: Vietto. 2-2, min. 53: Rafinha. 3-2, min. 54: Messi.

Àrbitre: Iñaki Vicandi Garrido (Comitè del País Basc). Va amonestar a Rafinha (62’) per part del Barcelona i a Bruno (22’) i Jonathan dos Santos (40’) en el cas del Villarreal.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 21 de la Lliga BBVA entre el FC Barcelona i el Villarreal CF disputat en el Camp Nou davant 60.005 espectadors.