Pas de gegant (4-1)
ACF FOTOGRAFÍA

El Villarreal goleja el FC Zürich i es consolida com a líder del Grup A

Un pas de gegant. El Villarreal va doblegar brillantment al FC Zürich amb gols de Cani, Vietto, Bruno i Giovani (4-1) i es consolida com a líder del Grup A de la UEFA Europa League amb set punts acumulats en el seu caseller després de la disputa de les tres primeres jornades de la Fase de Grups.

El conjunt entrenat per Marcelino García Toral rebia la visita del primer classificat de la màxima categoria suïssa, però això no va acovardir als grocs. De fet, el Villarreal es va avançar molt aviat en el marcador mitjançant una jugada marca de la casa, plena de talent i generositat. No havien transcorregut ni cinc minuts de joc quan Espinosa va realitzar una fantàstica passada interior per Gerard Moreno, el del planter va regatejar al porter i quan semblava que anotaria amb un rival sota pals va preferir regalar el gol a Cani, que tan sols va haver d’empènyer sota el deliri de l’afició.

El partit no podia començar millor. El Submarí combinava bé al centre del camp sota la batuta de Bruno Soriano i Jonathan dos Santos, però fregant el temps de descans va arribar el sobresalt. Una jugada desafortunada dins l’àrea groga va acabar amb una pilota perduda en l’segon pal, on va aparèixer Schönbächler per superar a Juan Carlos.

Després del pas pels vestidors, el Villarreal va tornar amb les piles carregades. Així, no trigaria a recuperar l’avantatge. Aquesta vegada va ser Gerard el que va col.locar una passada cap a Espinosa, que va rebre a l’àrea i va centrar ras perquè Vietto anotés amb un cop de dreta des del punt de penal.

L’afició del Villarreal estava gaudint amb el seu equip, però el deliri va arribar poc després. Gerard va caure a la frontal de l’àrea i Bruno va assumir la responsabilitat de llançar el lliure directe. El capità del Submarí va colpejar a la perfecció i l’esfèric va acabar entrant per tot l’escaire. Espectacular. Un gol estratosfèric.

El partit semblava liquidat, però hi va haver més. Giovani es va encarregar de donar-li brillantor als instants finals amb la jugada del 4-1. El davanter mexicà es va escapar del seu parell per velocitat i va deixar anar un xut amb la dreta que va entrar al costat del pal amb violència. Era el colofó a una gran actuació de l’equip de Marcelino. El Villarreal trepitja fort a Europa.

4- Villarreal CF: Juan Carlos; Mario, Gabriel, Víctor Ruiz, Adrián Marín; Espinosa, Jonathan dos Santos, Bruno (Pina, m. 68), Cani (Cheryshev, m. 72); Vietto (Giovani, m. 65) i Gerard Moreno.

1- FC Zürich: Da Costa; Koch, Nef, Djimsiti (Elvedi, m. 83); Buff, Kukeli, Yapi, Schönbächler (F. Rodríguez, m. 73), Chiumento; Chikhaoui i Chermiti (Etoundi, m. 74).

Gols: 1-0. Min.5: Cani. 1-1. Min. 42: Schönbächler. 2-1. Min. 56: Vietto. 3-1. Min. 59: Bruno. 4-1. Min. 77: Giovani.

Àrbitre: Halis Özkahya (TUR). Groga al local Bruno (m. 62) i als visitants Kukeli (m. 51) i Etoundi (m. 76).

Incidències: Partit corresponent a la tercera jornada de la Fase de Grups de la UEFA Europa League disputat a l’estadi El Madrigal.