Pas de gegant (0-2)

HOYOYO

El Villarreal supera el Slavia Praha i es referma en el liderat del Grup A de l’Europa League

Tres punts vitals. El Villarreal va sumar una importantíssima victòria al feu del SK Slavia Praha i es referma en el liderat del Grup A de la UEFA Europa League quan resten dues jornades per disputar-se. Carlos Bacca va marcar el primer gol amb una rematada acrobàtica, mentre que el 0-2 definitiu va arribar ja a les acaballes, obra de Simon Deli en pròpia porta.

Era un partit especial per al club txec, que precisament hui complia 125 anys d’història. El Villarreal, lluny d’acovardir-se per l’espectacular ambient de l’Eden Arena, va dominar des dels primers minuts. Rodrigo, Fornals, Trigueros i Soriano s’associaven a la perfecció buscant donar-li profunditat al joc perquè Bakambu i Bacca s’encarreguessin de crear perill. En defensa, solidesa absoluta.

El 0-1 va arribar en el minut 14. Va tocar i va tocar el Submarí fins que Fornals va obrir a banda dreta, Soriano va tornar la pilota al centre i el rebuig del porter Lastuvka el va ‘caçar’ Bacca amb una rematada acrobàtica per enviar la pilota a la xarxa. Plasticitat i efectivitat.

El gol va afermar l’aposta ofensiva del Villarreal. Així, les ocasions grogues es van anar acumulant. Trigueros i Bacca van fregar el gol en el minut 22 després de centres de Cédric Bakambu. Menció especial mereix l’oportunitat del ‘cafeter’, que va enviar alt la pilota a tan sols un metre de la línia de gol causa de la fèrria oposició del defensa rival.

El partit semblava controlat. L’equip de Calleja acaparava la possessió de la pilota, però el Slavia estava amagat esperant la seua oportunitat. La va tindre a la vora del descans, però es va topar amb un immens Mariano Barbosa.

A la segona part va tocar patir. El Slavia Praha va estirar les seues línies i va buscar el gol d’empat amb persistència. No el va trobar per l’ordre defensiu groc i les bones intervencions de Barbosa, un dels herois del partit. Impressionant la seua parada a xut de Soucek quan ja es cantava el gol a l’Eden Arena.

El Villarreal, a la contra, va poder sentenciar. Fornals va rematar amb l’esquerra desviat després d’una passada de Soriano i la pilota va fregar la fusta. Increïble. Més tard, va arribar el torn de Bacca. El ‘cafeter’ va rebre una passada interior de Fornals i va errar en el seu punt fort, la definició. El cop de dreta del ‘9’ també es va anar fora per centímetres. Desesperant. El Submarí ho havia fet tot per sentenciar i el gol no arribava.

Per fi. El 0-2 va pujar al marcador al minut 88. Cheryshev es va escapar per banda esquerra, va centrar ras i el central Simon Deli es va introduir la pilota en la seua pròpia porteria en intentar evitar la rematada de Sansone.

En definitiva, tres punts vitals per al Villarreal, que es referma en el liderat del grup A de la UEFA Europa League. El seu pròxim compromís europeu serà davant l’Astana al Kazakhstan. Un altre duel decisiu que tindrà lloc el dijous, 23 de novembre (21.05 hores).

Fitxa tècnica:

SK Slavia Praha: Lastuvka; Boril, jugás, Simon Deli, Sobol; Hromada (Ngadeu-Ngadjui, m. 46), Danny (Van Buren, m. 63), Soucek; Sykora (Skoda, m. 79), Stoch i Necid.

Villarreal CF: Barbosa; Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Adrián Marín; Soriano (Sansone, m. 83), Rodrigo, Trigueros, Fornals (Cheryshev, m. 66); Bakambu i Bacca (Chuca, m. 72).

Gols: 0-1. Min. 14: Bacca. 0-2. Min. 88: Simon Deli, en pròpia porta.

Àrbitre: Bobby Madden (SCO). Groga al local Boril i al visitant Bakambu.

Incidències: Partit corresponent a la quarta jornada de la Fase de Grups de la UEFA Europa League disputat a Eden Arena de Praga davant la presència de 18.403 espectadors.