Oportunitat perduda (2-3)

ACF FOTOGRAFÍA

El Villarreal malgasta un avantatge de dos gols i acaba caent davant el Barça

Ho va tenir en les seues mans i va acabar escapant-se. El Villarreal va caure enfront del Barça (2-3) en la visita dels blaugrana a El Madrigal en una estrany xoc on els grocs, amb una primera part per a emmarcar, van acabar deixant escapar els tres punts i un avantatge de dos gols davant uns blaugrana que, sense ser superiors, sí van saber tirar mà del seu ofici per a portar-se el gat a l’aigua.

Amb un trepidant ritme des del principi, van ser els blaugrana els que més es van aproximar en els primers minuts, mentre que el Villarreal es defensava amb criteri de les primeres sacsejades. Els visitants, fidels al seu estil, van començar a monopolitzar la pilota, però els grocs es tancaven bé arrere per a no donar opcions a l’arsenal ofensiu del Barça.

En el 16, i després d’una bona oportunitat de Messi, Mario va arreplegar el guant i, després d’una impressionant cavalcada en la qual es va desfer dels saguers blaugrana, va col·locar un bon tir a mitja altura des de fora de l’àrea, però la pilota es va marxar pegat al pal. El Submarí començava a animar-se amb el pas dels minuts i, en el 23, una bona jugada col·lectiva va permetre a Jonathan Pereira disparar, però el gallec va arribar molt forçat i no va poder col·locar bé la pilota.

A la vora de la mitja hora ja era el Villarreal el que portava la iniciativa. Els de Marcelino aprofitaven per a robar en el centre del camp i triangular amb rapidesa i va anar llavors quan més es va animar el partit. Més intensos que mai, els grocs s’agradaven i aprofitaven qualsevol pilota per a eixir amb rapidesa.

A la vora del descans, en el 43, va arribar la millor oportunitat per als de Marcelino. Després d’una grandíssima internada de Giovani, el mexicà va llançar la passada de la mort a Aquino i el mexicà va rematar bé, però Bartra va arribar en l’últim moment i va rebutjar quan la pilota ja embocaba la línia de gol.

I el millor, per al final. A escassos segons del xiulit final, Jonathan Pereira va rebre en l’esquerra de Giovani i, amb una extraordinària passada, va servir a l’àrea perquè Cani, de primeres, anotara l’1-0 amb un suau tret. El Villarreal es posava per davant en el millor moment possible, però encara quedava molt, moltíssim partit.

Encara que en els primers minuts va semblar que la segona part anava a començar com la primera, res més lluny de la realitat. Després de diverses aproximacions del Barça que la saga groga –i un excepcional Asenjo- va resoldre bé, el Submarí va robar una pilota en el 54 i Aquino, després d’encarar la línia de fons, va col·locar un preciós centre perquè Manu Trigueros, solament i en el segon pal, fera el segon gol per al Villarreal.

Amb el segon tant del Submarí, els locals van replegar les seues línies per a administrar el seu avantatge amb saviesa mentre que els blaugrana van refer la seua aposta donant entrada a Tello i Cesc. I va arribar el gol dels barcelonistes. Després d’un tir lateral de Dani Alves, la pilota va rebotar en Gabriel i, fent un estrany, es va colar en les xarxes d’un Asenjo atònit i que no donava crèdit a l’ocorregut.

El tant, malgrat la seua importància, no va fer canviar el signe del partit. El Villarreal tocava amb desimboltura mentre que el Barça, conscient de la seua pegada, aprofitava qualsevol pilota per a penetrar en l’àrea dels grocs, que seguien defensant-se amb valentia.

Però la sort semblava esquiva amb els locals. Amb prou faenes faltaven deu minuts per al final i, de nou en un centre d’Alves que semblava inofensiu, Musacchio va rematar de cap per a buidar amb tan mala fortuna que la pilota es va colar directa en la porteria. Taula rasa per a tots dos equips.

Una igualada que, per desgràcia, no duraria molt. En el 82, Messi rematava un centre de Messi a passada de Cesc i posava per davant als visitants. El que semblava increïble havia ocorregut.

Per a animar encara més el xoc, en el 84 va arribar la jugada més controvertida de tot el partit. Aquino es va avançar a Busquets en el corner de l’àrea i el blaugrana va derrocar al mexicà dins de l’àrea, però el col·legiat, inexplicablement, va acabar per donar la falta fora de l’àrea, just en l’angle.

Amb el partit ja trencat, el Villarreal va tractar d’esmenar la seua situació, però ja no quedava temps per a més i la derrota groga va acabar per materialitzar-se.

Villarreal CF: Asenjo, Mario, Musacchio, Gabriel, Jokic; Bruno, Pina (Aquino, 35’), Trigueros, Cani; Giovani (Uche, 81’) i Perbet (Jonathan Pereira, 13’).

FC Barcelona: Pinto; Dani Alves, Bartra, Mascherano, Adriano; Xavi (Cesc, 61’), Busquets, Iniesta; Alexis (Tello, 61’), Pedro (Sergi Roberto, 89’) i Messi.

Gols: 1-0, min. 45: Cani. 2-0, min. 54: Trigueros. 2-1, min. 64: Gabriel, en pròpia porta. 2-2, min. 78: Musacchio, en pròpia porta. 2-3, min. 82: Messi.

Àrbitre: David Fernández Borbalán (Comitè Andalús). Va amonestar a Trigueros (89’) i Cani (90)’ per part del Villarreal i a Alexis (49’) i Busquets (84’) en el cas del FC Barcelona.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 35 de la Lliga BBVA entre el Villarreal CF i el FC Barcelona que es va disputar en l’Estadi El Madrigal davant 22.839 espectadors. Abans de l’inici del xoc, es va guardar un minut de silenci per la defunció de Tito Vilanova, ex entrenador del FC Barcelona.