La valentia i el bon joc, sense premi al Camp Nou
||||||

El conjunt de Javi Calleja no aconsegueix puntuar, tot i signar un excel·lent partit davant el FC Barcelona (2-1)

El Villarreal més valent no va trobar el premi de l’empat al Camp Nou. El conjunt de Javi Calleja, que va jugar un excel·lent partit i va posar en dificultats a l’equip culer, no va poder puntuar, tot i la gran imatge oferida sobre el feu blaugrana. Dos gols de Griezmann i Arthur li van donar la victòria al conjunt local, que va patir durant la segona meitat per mantenir una ajustat avantatge en el marcador, després que Cazorla retallara distàncies amb un obús des de la frontal de l’àrea abans del descans.

El Submarí va saltar al Camp Nou disposat a jugar-li de tu a tu al FC Barcelona. Amb un sistema de 4-2-3-1, Javi Calleja va introduir en l’onze únicament dos canvis respecte al encontre davant del Real Valladolid. Javi Ontiveros i Samu Chukwueze, que ocuparien els dos costats del front d’atac groc, substituïen Bacca i Moi Gómez.

El xoc no va començar de la millor manera per als grocs. Acabat de complir el minut 5 de partit, Griezmann, amb un subtil cop de cap al primer pal, va enviar el cuir al fons de la xarxa després d’un servei de córner botat per Leo Messi.

El FC Barcelona va trobar la seua millor versió en els primers compassos del xoc. Deu minuts després del 1-0, el migcampista blaugrana Arthur va connectar un potent xut llunyà dirigit a l’escaire, que va posar el segon gol al marcador. Impossible per a Sergio Asenjo i un gerro d’aigua freda per als grocs.

Amb 2-0 en l’electrònic i en un imponent escenari com el Camp Nou, els pupils de Calleja no van abaixar els braços i van protagonitzar una fabulosa reacció que va frenar el fulgurant inici local. A partir del minut 20, el Villarreal li va prendre la possessió al quadre català i va començar a portar la iniciativa del partit.

Quan la primera meitat semblava que anava a concloure sense oportunitats més enllà de les que van suposar les dianes culers, Santi Cazorla es va treure de sobte un duríssim xut des de la frontal de l’àrea que va sorprendre Ter Stegen i va posar el 2 -1 al marcador. El Submarí, que va oferir una notable imatge durant el primer temps, feia justícia i retallava distàncies abans del descans.

El Submarí va eixir amb sobrietat i confiança al camp després de la visita als vestidors. Conscients de l’ajustat del marcador i la igualtat exhibida durant els primers 45 minuts, els grocs van apostar per una proposta valenta i vertical, que va ratificar Calleja amb l’entrada de Toko Ekambi per Ontiveros abans de complir el primer quart d’hora del segon temps.

Amb constants pilotes a l’esquena de la defensa culer, el Villarreal aprofitava la velocitat de Toko Ekambi i Chukwueze per guanyar metres i posar en dificultats al conjunt català.

Al minut 68, Moi Gómez va provar, sense fortuna, a Ter Stegen amb un xut des de la frontal de l’àrea. Com en el primer temps, amb el pas dels minuts, el Submarí cada vegada tenia més presència als voltants de l’àrea blaugrana. A falta de més de deu minuts per al final del temps reglamentari, Calleja va donar entrada a Bacca. Tota una declaració d’intencions: el Villarreal anava a per la igualada.

En els últims minuts, el Villarreal va avançar línies i va intentar robar-li la pilota al FC Barcelona en el seu propi camp. Sense fortuna en els últims metres, el partit va arribar a la seua fi amb 2-1 al marcador i sense recompensa per a un Submarí atrevit i que va merèixer més al feu blaugrana.

FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Júnior; Sergi Roberto (De Jong, m. 62), Busquets, Arthur; Messi (Dembelé, m. 45), Griezmann i Suárez (Ansu Fati, m. 77).

Villarreal CF: S. Asenjo; R. Peña, R. Albiol, Pau, Quintillà; Anguissa, Iborra, S. Cazorla (Bacca, m. 77), Chukwueze, J. Ontiveros (Toko Ekambi, m. 56); i Gerard (Moi Gómez, m. 67).

Gols: 1-0. Min. 5: Griezmann. 2-0. Min. 15: Arthur. 2-1. Min 43: S. Cazorla.

Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (Comitè basc). Va amonestar als locals Sergi Roberto, Griezmann, Júnior i Busquets; així com als visitants Anguissa i Albiol.

Incidències: Partit entre el FC Barcelona i el Villarreal CF corresponent a la jornada 6 de LaLiga 2019/20 celebrat al Camp Nou davant 70.316 espectadors.