skip to content
La gesta de l’Aleví B
La gesta de l’Aleví B
||||

 L’aleví de primer any del Villarreal competeix contra rivals de segon any i s’ha classificat per a la lliga de major nivell

L’Aleví B ha demostrat ser una generació daurada en la Cantera Grogueta. Els xics entrenats per Adri Cardosa, Carlos Saura, Rafa Melchor i Enrique Altemir són alevins de primer any. No obstant això, competeixen en les lligues de segon any i, després de la fase classificatòria inicial, el conjunt groc ha accedit a la Lliga 1, la competició regular dels millors classificats de cada grup en la primera fase. L’equip del futbol base groguet va aconseguir la segona posició en la lliga classificatòria, amb huit victòries en el seu haver i una sola derrota contra el campió, el CD Roda, precisament el rival d’aquest passat cap de setmana en la Lliga 1, al qual van véncer, ara sí, per 9-2.

“Per a nosaltres suposa tot un repte molt motivador competir cada cap de setmana contra equips d’un any més, ja que en l’apartat condicional existeixen grans diferències en aquestes edats. En definitiva, aqueixa exigència que ens plantegen els nostres rivals és la que provoca que hàgem d’estar compromesos com a grup per a continuar millorant en tots els apartats”, explica el tècnic vila-realenc Adri Cardosa.

Aquesta gesta cobra major importància tenint en compte que tots els equips de futbol base han perdut trobades en les dues últimes temporades a causa del Covid-19 i la diferència en temps d’aprenentatge contra rivals de major edat podria haver augmentat. “És cert que a causa de la pandèmia són moltes les experiències i vivències que els xics s’han perdut. Hem vist com s’han vist cancel·lats infinitat de tornejos, sessions d’entrenament i partits”, subratlla Rafa Melchor.

No obstant això, el preparador borrianenc afig que “segurament, a conseqüència d’això, veiem que els jugadors venen tots els dies amb moltes ganes d’aprofitar cada moment que vivim junts per a continuar formant-se tant en l’apartat futbolístic com en el personal. Si unim això al gran talent que posseeix el grup a nivell individual i col·lectiu, fa que malgrat la dificultat hàgem pogut competir en tots els partits”. Per això, cada partit és un repte per a aquests joves groguets.

Per a tindre la capacitat de competir de tu a tu contra els millors equips de segon any de la província, el treball en les sessions preparatòries tractant de recrear situacions reals de partit és vital. “Són molts els conceptes que es treballen amb els xics tant a nivell individual com col·lectiu. En l’individual, tractem d’adaptar-nos a les necessitats que tenen els jugadors. El nostre treball va enfocat a intentar potenciar les fortaleses i millorar els possibles punts de millora de cadascun d’ells”, dona a conéixer Carlos Saura, que afig que “en el col·lectiu sempre ens agrada ser protagonistes amb pilota. Li donem molta importància al fet de dominar els partits a través de la possessió i tractar de recuperar-la al més prompte possible quan la perdem”.

Malgrat les indicacions del cos tècnic als jugadors per a tan exigents trobades, els jugadors de l’Aleví B es caracteritzen per la seua autonomia, que “és un valor que sempre s’ha treballat en el club. En enfrontar-nos a rivals superiors físicament tractem de dir-los que el lliurament, concentració i intensitat són súper importants per a poder competir contra jugadors d’un any més”, expressa Cardosa, que comenta que “a més, tractem de dur a terme sempre el nostre pla de partit a través de la possessió de la pilota per a evitar que l’apartat condicional siga més determinant que el tecnicotàctic”.

Així doncs, des del cos tècnic assenyalen que “la valoració de l’equip és molt positiva. Actualment, els jugadors estan deixant arrere una etapa de la infància més egocèntrica i veiem com cada dia el grup està molt més cohesionat que temporades arrere”, com bé indica Melchor. “Es troben actualment en una edat en la qual són esponges que només volen que els oferim nous recursos i eines. Per això, els estem veient créixer tant en el personal com a futbolístic”, afig Enrique Altemir.

En les últimes temporades, són diversos els jugadors de la Cantera Grogueta que han debutat amb el primer equip i això és un al·licient per als més joves, que continuen lluitant pel seu somni. “És molt motivador i gratificant per als xics veure com altres jugadors que han entrenat en els camps on ells ho fan ara tenen l’oportunitat de jugar en l’Estadi de la Ceràmica amb el primer equip. Ells són sabedors de la sort que tenen de pertànyer a aquest gran club i tindre als seus referents futbolístics tan a prop”, assegura Carlos Saura.

Plantilla: Andreu Viciedo, Carlos Alós, Carlos Díaz, Daniel Vizuete, Ferran Fortuny, Gael Palomar, Izan González, Jeroni Serra, Marc Rodríguez, Mario Romero i Gonzalo Tabares.

Cos tècnic: Adri Cardosa, Carlos Saura, Rafa Melchor i Enrique Altemir.

Compartir.