La #CanteraGrogueta tira el teló a un 2019 de somni
||||

El futbol base groc ha signat un any plagat d’èxits i moments per al record

La #CanteraGrogueta s’acomiada d’un any replet d’alegries. Diversos ascensos de categoria, títols de lliga i sobretot gols i més gols. Els diferents equips ‘groguets’ han protagonitzat inesborrables moments durant el transcórrer d’un any per al record. A més, múltiples jugadors del futbol base groc han portat a la Selecció Espanyola al més alt en les seues respectives categories. El doblet històric del Juvenil A, el triple ascens dels equips femenins, la gran temporada del Villarreal B, els campionats de lliga de l’Infantil A, de l’Aleví A i del Benjamí A i la creació de la Villarreal Academy.

Doblet històric del Juvenil

El Juvenil A va signar un any excel·lent per a la Cantera Grogueta. El conjunt de Miguel Ángel Tena va aconseguir un doblet històric, en proclamar-se campió del Grup VII de la Divisió d’Honor i de la Copa del Rei Juvenil. Guanyar per primera vegada el campionat coper va ser la guinda a una campanya quasi perfecta. Els grocs van superar amb solvència en la final de la Copa del Rei al Atlético de Madrid per 3-0. Els gols van ser obra de Jorge Galdón per partida doble i de Fernando Niño. Per si no fos prou, els ‘groguets’ van acariciar el triplet, en caure en la final de la Copa de Campions davant el Reial Saragossa després de la loteria dels penals.

L’Aleví A triomfa a Miami

L’Aleví A va realitzar una magnifica campanya en la qual van aconseguir el campionat de Super Lliga Aleví. La regularitat va ser la clau del seu èxit, 27 victòries en 30 partits i una única derrota, sumant un total de 83 punts que els va servir per a alçar-se amb el títol. El màxim realitzador del campionat va ser ‘groguet’. David Beltrán va anotar 27 dianes per a aconseguir el premi de golejador de la categoria.

El conjunt aleví també va sumar al seu palmarés la Villarreal Yellow Cup Miami, que va aterrar en terres de Florida per primera vegada. Davant l’expectació de més de 3.000 assistents, el Submarí Groc va derrotar en la final al Nova York Red Bull per 2-1. L’equip ‘groguet’ va guanyar un torneig que, impulsat pel club amb suport de LaLiga, va convertir a Miami durant un cap de setmana en l’epicentre del futbol base nord-americà. A més, el talentós equip groc va signar una meritòria actuació en les diferents edicions de LaLiga Promises.

El Benjamí A va complir les expectatives

El Benjamí A va aconseguir el títol de campió de la SuperLiga Benjamí en un ajustat campionat que va competir fins a l’últim moment davant el Levante UD. Com a colofó a la seua gran temporada, el conjunt ‘groguet’ també va guanyar la Costa Girona Cup, en véncer en la final al Deportivo Miami per 3-1. Un altre dels equips grocs, el prebenjamí A també va alçar aquesta preuat trofeu en superar en la final per 6-1 al FC Racing Blanenc.

L’Infantil A, de rècord

L’Infantil A va realitzar un any per al record. La seua temporada va ser impecable, aconseguint el primer lloc de manera folgada. Els números parlen per si sols: 11 punts de distància amb el segon classificat, 100 punts, 33 victòries i solament una única derrota.

En la faceta anotadora, Juan Enrique Herrero va aconseguir ser el màxim golejador del campionat marcant la impressionant xifra de 49 gols en 34 partits disputats. A més, també es va situar en el tercer escaló del podi dels realitzadors un altre jugador ‘groguet’, Unax Del Capellà, que va marcar 26 gols.

Un nou ‘play-off’ per al filial

El Mini Submarí es va classificar per segona vegada consecutiva per al ‘play-off’ d’ascens a Segona Divisió. L’equip dirigit per Miguel Álvarez va realitzar una destacada temporada regular quedant en tercera posició del Grup 3 de la Segona Divisió B amb 62 punts. A causa d’aquest magnífic rendiment, diversos jugadors importants com Samu Chukwueze, Manu Morlanes i Xavi Quintillà es van unir a la dinàmica del primer equip, disputant minuts i comptant amb la confiança de Javi Calleja.

El filial groc va ser líder de la categoria de bronze del futbol espanyol durant onze jornades, encara que no va poder mantindre aquest nivell en la fase d’ascens. El segon equip del Villarreal CF va caure en primera ronda davant la UD Melilla. Pese l’eliminació, els joves jugadors ‘groguets’ van competir fins a l’últim minut de la temporada, oferint una excel·lent imatge.

El COTIF més ‘groguet’

Quatre canterans del Villarreal CF es van proclamar campions del COTIF celebrat a L’Alcúdia. Iván Morante, Álex Baena i Diego Collado ho van fer amb Espanya Sub-20, mentre que Aixa Salvador va alçar el trofeu amb Espanya Sub-19. Álex Baena va marcar en la gran final i posteriorment va ser guardonat amb el premi a millor jugador del torneig.

Per si no fos prou, Baena i Morante, mesos abans del torneig COTIF, es van adjudicar el Torneig Eslovàquia i la Copa Atlàntic amb la Selecció Espanyola.

Gelardo, mundialista amb Espanya Sub-17.

El juvenil Aitor Gelardo va ser convocat per Espanya Sub-17 per a disputar el Mundial celebrat al Brasil. El ‘groguet’ va realitzar un molt bon campionat i va aconseguir els quarts de final del torneig.

Triple ascens femení

La secció femenina del Villarreal CF va viure un any per al record. El Femení A, el Femení B i el Femení C van aconseguir un triple ascens que quedarà en la memòria dels aficionats ‘groguets’. El primer equip es va fer amb una plaça en l’acabada de fundar Primera B, el filial va aconseguir l’ascens a Segona Divisió i el tercer equip va ascendir a Primera Regional. Els excel·lents resultats collits durant el passat curs van posar de manifest la decidida aposta del club groc pel futbol femení.

Nerea Vicente alça el Trofeu de l’Atlàntic

L’exjugadora del Villarreal CF Nerea Vicente va ser convocada amb Espanya sub-17 per a disputar el Trofeu de l’Atlàntic, un dels majors campionats de seleccions en categories inferiors. La canterana groga va ser titular i va disputar 76 minuts de la gran final que la va enfrontar al combinat autonòmic de les Illes Canàries (4-1).