La Cantera Grogueta, entre les millors del planeta
La Cantera Grogueta, entre les millors del planeta
||||

L’Infantil del Submarí qualla una gran actuació en LaLiga Promises Internacional

La Cantera Grogueta torna a tractar-se amb les millors del planeta. L’Infantil de primer any groc va competir el passat cap de setmana en LaLiga Promises Internacional de Maspalomas, Gran Canària, quallant una brillant actuació i competint de tu a tu davant tots els seus rivals.

Els xics de José Mataix i Pier Luis, els membres del cos tècnic que es van desplaçar a les illes, juntament amb el fisioterapeuta Santi Izquierdo i el coordinador, Héctor Font, van superar la fase de grups (aparellats amb Atlètic de Madrid i Borussia Dortmund) i van caure en quarts de final contra el Benfica.

Davant les grans cites, els nervis poden apoderar-se d’aquestes promeses del futbol europeu, però els groguets van respondre bé malgrat l’emoció d’un esdeveniment d’aquest calibre. “Competim de tu a tu contra qualsevol cantera del món. En el primer partit no vam estar molt encertats i, així i tot, traiem un empat contra l’Atlético de Madrid podent guanyar-los. Els xics estaven una miqueta nerviosos per ser el primer partit, el canvi a futbol 7 i les càmeres. L’Atlético havia jugat un altre partit abans i això es nota”, comenta José Mataix sobre el primer encontre.

Per part seua, Pier Luis afig que l’equip va aconseguir refer-se d’aquest empat i traure tot el seu potencial futbolístic en el seu segon compromís, aquesta vegada davant ni més ni menys que el Borussia Dortmund: “Contra el Borussia vam ser molt superiors. Vam tindre aqueixa sensació durant el partit i després, veient el vídeo, la ratifiquem. És un equip molt físic, com molts equips en el torneig, com el Benfica, que ens va eliminar en quarts”

I és que molts dels rivals eren molt superiors físicament als jugadors de la Cantera Grogueta, que basa el seu joc en altres aspectes amb perspectives de futur. “Nosaltres basem el nostre joc en altres coses, a tindre la pilota i tractar de generar avantatges. Ho vam poder fer contra el Borussia i també contra el Benfica, sobretot en la primera part, però ells amb dos colps ens piquen. Els duels individuals són molt importants en el futbol 7 i si et superen en un u contra un ja generen moltíssim avantatge”, explica Mataix.

El seu company de cos tècnic Pier afig que als xics “els destaquem les situacions en les quals hem aconseguit dominar a equips d’aquest tipus. Per exemple, al Benfica li comencem guanyant a pilota parada, que és un aspecte molt important del joc. Quan tenim la pilota, som capaços de dominar els partits contra xics majors o de major envergadura i, quan s’iguale el físic, aqueix camí ja el tindrem bestiar”. D’aquesta manera, els jugadors creuen en l’estil de joc que es practica a Miralcamp.

Mèrit de tots

La part més difícil per a un cos tècnic que afronta aquest tipus de grans cites en el futbol base és la selecció dels jugadors. L’Infantil groguet competeix en la Lliga Autonòmica de la seua categoria, corresponent a l’etapa de futbol 11, mentre que el torneig internacional de Gran Canària era de futbol 7, per la qual cosa alguns membres de la plantilla no van poder viatjar.

“Que estiguem competint ací contra aquestes canteres també és possible gràcies als quals s’han quedat a casa. Molts no es queden ni tan sols per nivell, sinó per posició. Ells ens han ajudat a ser ací”, subratllen des del cos tècnic d’aquest Infantil groc que està donant moltíssimes alegries a la Cantera Grogueta i encara té molt recorregut en el futbol formatiu.

Compartir.