skip to content
José Manuel Llaneza, tribut a l’excel·lència i l’amor pel Villarreal CF
José Manuel Llaneza, tribut a l’excel·lència i l’amor pel Villarreal CF

El vicepresident va ser un dels grans artífexs del reeixit projecte del club groc

El Villarreal CF ha celebrat un bonic homenatge en memòria de José Manuel Llaneza, vicepresident, gerent i directiu del club groc durant 28 anys, quan es compleix exactament un any de la seua pèrdua.

A partir d’ara, i de manera oficial, la Ciutat Esportiva portarà el seu club, en honor a la seua inoblidable figura i excel·lent labor en la història del Submarí.

José Manuel Llaneza, l’ànima del Villarreal CF

José Manuel Llaneza (Puçol, 20 de juliol de 1948) és un dels grans artífexs de la brillant història del Villarreal CF. El directiu valencià va exercir com a gerent, conseller delegat i vicepresident durant els seus 28 anys vinculat al club.

Al maig de 1994, va aterrar a Villarreal de la mà de Pascual Font de Mora, expresident de l’entitat. Va arribar per a exercir com a gerent i fer-se càrrec d’un humil club que, en aquells dies, vivia un bon moment esportiu i militava en Segona Divisió.

Amb Llaneza al capdavant, el club es professionalitza i s’estabilitza en un moment clau, en el qual l’entitat acaba de convertir-se en Societat Anònima Esportiva (SAD). Tres anys després de la seua arribada, en 1997, amb motiu de la malaltia de Font de Mora, el llavors gerent groc va convéncer a Fernando Roig perquè es fera càrrec del club.

Gràcies al bon fer de José Manuel Llaneza, naixia un nou projecte que, amb la crucial arribada de Roig, aspirava al que en aquell moment semblava impossible: ascendir a Primera Divisió. Tal com va fer Font de Mora, Roig va depositar tota la seua confiança en Llaneza perquè continuara portant les regnes del Villarreal CF.

Amb el lideratge del mandatari valencià, el Villarreal va ascendir a Primera Divisió i es va consolidar com un club de referència a Espanya i Europa. En 2010, després de més de 15 anys al capdavant de la gestió, va passar a ser nomenat vicepresident del club, càrrec que va ostentar fins a la seua defunció en 2022.

Amb Llaneza en la directiva grogueta, el Villarreal CF va aconseguir el reconeixement internacional a base d’èxits esportius. El títol de la UEFA Europa League alçat a Polònia (2021) va ser el fermall d’or a l’excel·lent trajectòria del club i la culminació del fantàstic projecte de la família Roig i José Manuel Llaneza. Entre els seus grans assoliments, també figura dos semifinals de la UEFA Champions League (2006 i 2022) i un subcampionat de LaLiga (2008).

L’aportació de José Manuel Llaneza al Villarreal CF transcendeix amb escreix el pla esportiu. De la mà de Fernando Roig, va impulsar importants reformes en l’antic El Madrigal, actualment conegut com a Estadio de la Cerámica, fins a convertir-ho en un dels feus més moderns i avantguardistes del futbol europeu.

A més, va liderar la construcció de la Ciutat Esportiva, que a mode d’homenatge ara porta el seu nom. Un centre d’alt rendiment per al primer equip, que també impulsa el desenvolupament dels equips de la pedrera, a la qual va convertir en la pedra angular de l’ambiciós projecte del club.

Amb el seu impecable treball i fidel dedicació al llarg de la seua immaculada trajectòria al Villarreal, José Manuel Llaneza es va guanyar el respecte, l’afecte i l’admiració del món del futbol. La seua gran labor va ser reconeguda en innombrables ocasions. Va rebre la Insígnia d’Or del Villarreal CF en 2016, la Medalla d’Or de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana en 2020 i la Medalla d’Or de la ciutat de Vila-real en 2022.

Compartir.