Invictes a la gira britànica (1-2)
VILLARREAL CF

El Villarreal supera l’Everton amb gols de Gerard Moreno i Nahuel

El Villarreal va tancar la seva gira britànica de la millor manera possible. El Submarí, mostrant una sòlida imatge, va superar a l’Everton per 1-2 amb gols de Gerard Moreno i Nahuel, acomiadant així d’Anglaterra invicte després de vèncer al Wolfsburg (1-2) i l’Olympique de Lió (0-2), empatar davant el Derby County (1-1) i superar l’Everton (1-2). El balanç no pot ser més positiu: tres victòries i un empat amb set gols a favor i només tres en contra.

El partit va servir com a homenatge a l’exjugador de l’Everton Duncan Ferguson, que va saltar al camp en els últims compassos. En el duel també va participar el davanter anglès del Manchester United, Wayne Rooney, que es va formar al planter de l’Everton i va arribar a coincidir amb Ferguson a la primera plantilla.

El xoc va arrencar amb una clara ocasió del Submarí. Leo Baptistao va provar fortuna des de la frontal de l’àrea i la pilota va anar fregant el pal dret del porter nord-americà Tim Howard (m. 3). L’Everton va respondre abans d’arribar a la mitja hora. Va ser Mirallas el que va deixar anar un cop d’esquerra des de dins de l’àrea groga sense trobar porteria.

El 0-1 va arribar al minut 37. Samu Castillejo va botar un córner, Leo Baptistao va pentinar la pilota i Gerard Moreno el va enviar al fons de la xarxa demostrant la seva enorme olfacte golejador dins l’àrea. L’estratègia de Marcelino va funcionar a la perfecció. El Villarreal s’avançava en el marcador i no patia en excés en defensa per contenir les escomeses angleses.

El Submarí va continuar sòlid en el segon acte. Ferm en defensa i molt perillós en atac. Així, el 0-2 no trigaria a arribar. Corria el minut 60 de joc quan Nahuel li va guanyar la partida al seu marcador en una pilota dividida, es va plantar sol davant Howard i el va superar amb un toc subtil.

La golejada va poder ampliar poc després, però Gerard Moreno i Iván Alejo es van topar amb dues extraordinàries intervencions de Howard. El Everton també va tenir la seva oportunitat amb una rematada de cap que va acabar estavellant-se al pal després d’un servei de córner.

Precisament en un córner va arribar el 1-2. Browning rematar de cap a la xarxa i li va posar emoció als instants finals amb Duncan Ferguson i Wayne Rooney ja sobre el terreny de joc. Malgrat això, el marcador ja no es mouria.

L’expedició groga tornarà aquesta mateixa nit a Espanya, arribant a l’Aeroport de Castelló a les 22.00 hores, aproximadament.

Everton FC: Howard; Coleman, Stones (Browning, m. 72), Jagielka, Baines; McCarthy (McAleny, m. 54), Barry, Mirallas (Naismith, m. 39 (Ferguson, m. 84)), Osman, Cleverley (Rooney, m. 74); i Koné (Barkley, m. 46).

Villarreal CF: Areola (Barbosa, m. 46); Mario, Pantic (Bailly, m. 46), Víctor Ruiz (Pablo Íñiguez, m. 79), Jaume Costa; Castillejo (Iván Alejo, m. 64), Pina (Trigueros, m. 64), Bruno, Nahuel (Espinosa, m. 64); Gerard Moreno (Jokic, m. 79) i Leo Baptistao (Jonathan Pereira, m. 64).

Gols: 0-1. Min. 37: Gerard Moreno. 0-2. Min. 60: Nahuel. 1-2. Min. 86: Browning.

Àrbitre: Mike Dean.

Estadi: Goodison Park.