Heroica victòria del Villarreal B a Castalia (1-2)
||||||

El Mini Submarí es sobreposa al CD Castellón i a un pèssim arbitratge al feu albinegre

¡Herois! El Villarreal B es va emportar un èpic triomf a derbi provincial (1-2). El Mini Submarí va derrotar al CD Castellón a Castalia en un xoc marcat per un paupèrrim arbitratge que va deixar al conjunt de Miguel Álvarez amb 8 homes sobre el verd. Contra vent i marea, el filial del Villarreal CF va aconseguir sumar els tres punts al feu albinegre.

El partit va començar amb clar domini groc. Després d’un notable primer quart d’hora del Villarreal B, va arribar la primera ocasió del partit. El migcampista del Mini Submarí Sergio Lozano es va treure un potent xut des de la frontal de l’àrea, que va obligar a estirar-Álvaro Campos.

El conjunt de Miguel Álvarez no va tardar a tornar a trucar a la porta defensada per Campos. Aquesta vegada va ser Iván Martín qual va topar amb el porter albinegre, que, de forma providencial, va tornar a salvar a l’equip local.

Al minut 25, el Mini Submarí finalment va trobar la recompensa al seu bon fer sobre el verd. Després d’una excel·lent atallada del porter local a un xut creuat de Espiau, Simón Moreno es va fer amb el rebuig i va obrir el marcador a favor dels grocs.

Transcorreguda la primera mitja hora de joc, va arribar la primera oportunitat albinegra. Satrústegui es va imposar per alt i va rematar de cap una perillosa acció a pilota aturada. La seua rematada va marxar desviat per molt poc..

En els últims compassos del primer temps, van augmentar les interrupcions en el joc. Quan la primera part estava a prop d’arribar a la seva fi, el col·legiat, que havia abaratit en aquesta última fase el cost de les cartolines grogues, va expulsar Goyo per doble amonestació. El Mini Submarí es veia obligat a afrontar tota la segona part amb un home menys.

Amb un jugador més sobre el verd, l’equip albinegre, quasi inèdit durant el primer temps, va començar a guanyar protagonisme en el partit. Al minut 66, el col·legiat va tornar a ser protagonista, decretant una polèmica pena màxima a favor del conjunt local. El CD Castellón igualava el xoc per mediació de Muguruza, que va batre a Diego Fuoli des dels onze metres.

Tan sols cinc minuts després, i de nou amb polèmica, Pepe Castaño va ser expulsat per una disputa a l’àrea albinegra. El Villarreal B es quedava amb nou futbolistes sobre la gespa de Castalia. Aguantar l’empat semblava una gesta quasi impossible a falta de més de 20 minuts per davant.

L’últim tram de l’encontre va ser una successió d’atacs locals. Els groguets resistien estoicament cadascuna de els intents albinegres, tractant de sorprendre al contraatac, tot i estar amb nou futbolistes.

Tot i la situació, els valents homes de Miguel Álvarez no van abaixar els braços. Aquest esforç es va veure èpicament recompensat. Amb tan sols nou homes grocs sobre el verd, Àlex Millán va anotar el segon gol del partit, al robar-li el cuir a un defensor i batre amb un subtil xut al porter albinegre. El gol groc va emmudir a la parròquia local.

Al 95′, el col·legiat va expulsar Diego Fuoli, deixant al Mini Submarí amb huit sobre el camp. Amb tots els canvis realitzats, es va col·locar Morante a la meta groga durant un minut d’etern sofriment. Sense temps per a més, el Villarreal B va aconseguir una èpica i heroica victòria en el derbi provincial davant el CD Castellón.

CD Castellón: A. Campos; Muguruza, Satrústegui, Verdés (Alfredo, m. 49), Víctor; Serra (Iñigo Muñoz, m. 62), Carles, Rubén D., Calavera (Jairo, m. 81); Cubillas i César Díaz.

Villarreal CF: Fuoli; Migue, Sofian R., Pepe Castaño, Goyo; Baena (Morante, m. 83), Lozano, Ramón Bueno, Pacheco; Simón (Collado, m. 75) i Edu Espiau (A. Millán, m. 76).

Gols: 0-1. Min. 25: Simón Moreno. 1-1. Min. 64: Muguruza. 1-2. Min. 80: Millán.

Àrbitre: Lax Franco (Comitè murcià). Va amonestar als locals Álvaro Campos, Calavera i Rubén Diez, així com als visitants Ramon Bueno, Espiau i Baena. Va expulsar per doble groga a Goyo, (45′), Pepe (70′) i Fuoli (95′).

Incidències: Partit entre el CD Castellón i el Villarreal B corresponent a la jornada 10 del Grup III de la Segona Divisió B celebrat a Castalia.