skip to content
“Ha sigut un repte emocionant”
“Ha sigut un repte emocionant”

César Azcárate, Arquitecte i Director de Sports&Events de IDOM, es mostra molt satisfet per la remodelació de l’Estadi de la Ceràmica

Objectiu complit. César Azcárate, Arquitecte i Director de Sports&Events de IDOM, ha analitzat el procés de remodelació que està experimentant l’Estadi de la Ceràmica i s’ha mostrat molt satisfet pel gran esforç realitzat per totes les parts implicades perquè la casa dels groguets estiga preparada de cara al partit del pròxim dissabte contra el València CF (16.15 hores).

“Ha sigut un repte impressionant perquè no era gens fàcil aconseguir-ho. Arribarem a poder jugar el primer partit, que era l’objectiu del president. Hem aprofitat l’aturada del Mundial per a donar-li una espenta molt gran. Ho hem fet en temps rècord gràcies a la col·laboració de tot el món. Hem treballat tots a l’una, que era l’única manera d’aconseguir-ho. Falta obra per fer, però hem aconseguit que es puga celebrar el primer partit. Estem molt satisfets per aquest gran esforç”, va comentar.

Per a César Azcárate, no ha sigut res senzill: “El projecte té una doble vessant. Una és la pròpia del projecte, que no era fàcil. És un projecte per a donar-li una imatge unitària a l’Estadi de la Ceràmica. L’objectiu era potenciar-lo donant-li identitat. Però realment el més complicat era compaginar aqueix projecte amb l’obra. Hem hagut d’utilitzar el model fast-track, que és anar fent els projectes alhora que l’obra. Això s’ha aconseguit gràcies a la sintonia de totes les parts implicades. Sempre és més difícil una remodelació que una construcció des de zero. És molt més complicat aconseguir els objectius”.

Les obres en l’Estadi de la Ceràmica continuaran fins a març, però la imatge del feu groc ja és espectacular. “La veritat és que està quedant tal qual ho vam imaginar. Volem fer-ho unitari i donar-li aqueix espai del qual abans mancava per les edificacions que tenia adossada. S’han alliberat milers de metres de superfície per a la pròpia ciutat. Dins, el disseny farà que ara l’estadi siga una olla de pressió. Ens queden uns tres mesos per a donar per finalitzada l’obra. Serà llavors quan quede perfecte”, va asseverar.

Dos detalls de l’obra han sigut especialment emocionants per a César Azcárate: “La megacercha és molt potent i cobreix la graderia nord. Ha sigut un dels moments més complicats de la remodelació. Poder realitzar aqueix muntatge dins del nucli urbà ha sigut emocionant. La graderia sud abans no tenia aqueixa connexió amb la plaça. En col·locar-li aqueixa gran finestra els aficionats podran visualitzar la ciutat des de dins de l’estadi. Es converteix en el punt més important de l’estadi. És la graderia que més usos tindrà. Amb el Restaurant El Ceramista en la part baixa, un futur museu… Aquesta graderia sud permet a l’estadi obrir-se a la ciutat. Serà un lloc que estarà actiu per a quasi tots els dies de l’any”.

Per a finalitzar, l’Arquitecte i Director de Sports&Events de IDOM va destacar l’ambient que es viurà dins de l’Estadi de la Ceràmica a partir d’ara: “L’estètica unitària ajudarà al fet que l’experiència de l’espectador siga millor. L’atmosfera de futbol serà espectacular. La comunió entre equip i afició s’aconseguirà amb aquesta ambiciosa remodelació de l’Estadi de la Ceràmica”.

Compartir.