Fins al final, Villarreal (0-1)!

Una genialitat de Fer Niño decideix una ajustada eliminatòria copera davant el CD Tenerife

El Villarreal va superar al Tenerife (0-1) per la mínima gràcies a una genialitat de Fer Niño en l’últim minut de partit. Un golàs amb l’esperó del davanter gadità li va donar la victòria al Submarí en l’Heliodoro Rodríguez López i va certificar la classificació per als huitens de final de la Copa del Rey.

Per a afrontar el compromís coper davant el CD Tenerife, Unai Emery va apostar per donar-li continuïtat a les rotacions i va introduir un onze inicial amb diverses novetats: Jaume Costa va jugar com a lateral dret, Coquelin va tornar a ser de la partida després de deixar arrere els problemes musculars i Dani Raba va sumar en l’Heliodoro Rodríguez López la seua primera aparició com titular aquesta temporada.

El Villarreal no va tardar a fer patent el seu domini en el feu ‘chicharrero’. El Submarí es va fer l’amo de l’esfèric, combinant amb criteri en camp contrari. Malgrat això, els pupils d’Unai Emery no van aconseguir traduir la superioritat en el joc en oportunitats de gol durant la primera meitat.

Per part local, el primer temps va deixar un únic acostament del CD Tenerife. En el minut 18, Apeh va rematar de cap una pilota penjada des del lateral que va detindre sense complicacions Gero Rulli.

A la tornada dels vestidors, el Villarreal va millorar notablement les seues prestacions en atac. El conjunt groc va gaudir de la primera gran ocasió del partit. Dani Raba va rematar amb la testa un bon centre lateral d’Álex Baena. La pilota el va repel·lir el porter local després d’una magnífica estirada.

En el minut 60, Unai Emery va moure la banqueta i va introduir en el camp un triple canvi per a revolucionar el partit. Gerard, Parejo i Rubén Peña van ingressar al terreny de joc en substitució de Raba, Baena i Jaume Costa.

Després del carrusel de substitucions, Carlos Bacca va poder avançar al Submarí amb un dur tret des de la frontal de l’àrea que va rebutjar Dani Hernández. Per part seua, el Tenerife obria el camp per tots dos costats i s’encomanava al joc aeri per a desequilibrar la balança.

En els últims compassos del xoc, el partit es va convertir en una succesió de colps, amb els dos equips buscant el punt de la victòria. En el minut 80, Rulli va signar una providencial actuació detenint una clara ocasió de Pomares, que es va plantar en l’àrea després de connectar una pilota llarga a l’esquena de la saga groga. A només tres minuts del final del temps reglamentari, Yeremy va estavellar en el pal una pilota penjada per Foyth que el canari va rematar amb la testa a la fusta.

Quan el partit semblava que estava abocat a la pròrroga, Fer Niño va sorprendre a tots amb un autèntic golàs. D’esquena a la porteria, el futbolista gadità va domar una pilota cedida amb el cap per Gerard Moreno, el va baixar al verd, i, en el cor de l’àrea, es va traure de la cistella una extraordinària rematada amb l’esperó que, després d’acariciar la xarxa, significava la victòria per al Villarreal i el consegüent passe als huitens de final de la Copa del Rey.

CD Tenerife: Dani Hernández; Shaq Moore (Kakabadze, m. 73), Carlos Ruiz, Bruno Wilson, Pomares; Álex Bermejo (Álex Muñoz, m. 66), Aitor Sanz, Javi Alonso, Vada (Suso Santana, m. 86); Apeh (Zarfino, m. 66) i Fran Sol.

Villarreal CF: Rulli; J. Costa (R. Peña, m. 60), Foyth, Funes Mori, Estupiñán; Coquelin (Capoue, m 84), M. Trigueros, Álex B. (Parejo, m. 60), Dani Raba (Gerard, m. 60), Bacca (F. Niño, m. 75) i Yeremy.

Gols: 0-1. Min. 89: Fer Niño.

Àrbitre: Soto Grado (Comité de La Rioja). Va amonestar als jugadors locals Vada i Zarfino.

Incidències: Partit entre el CD Tenerife i el Villarreal CF corresponent a l’eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rey celebrat en l’Heliodoro Rodríguez López. Abans d’iniciar el partit es va guardar un minut de silenci per la defunció de l’exentrenador del conjunt local, Vicente Cantatore.