skip to content
93 anys d’història
93 anys d’història

VILLARREAL CF

El club es va fundar el 10 de març de 1923 per un grup d’aficionats vila-realenses

El Villarreal CF compleix hui 93 anys. En un dels seus moments més dolços, els grocs gaudeixen d’un excel·lent moment de salut, situats a la quarta plaça a la Lliga i estant immersos en la lluita per superar els vuitens de final de la UEFA Europa League.

Fundat el 10 de març de 1923 per un grup d’aficionats vila-realencs, va tenir en el farmacèutic José Calduch Almela a un dels seus grans impulsors. Encara que no va disputar partits oficials fins a la dècada següent, el per llavors Club Deportivo Villarreal sí va començar a definir els que encara hui dia són clares senyals d’identitat. Una de les primeres decisions, de fet, va ser adquirir uns terrenys a la partida del Madrigal per construir el que hui és un dels camps més antics de la màxima categoria.

Des de llavors, el Villarreal CF ha militat un total de 16 temporades a Primera Divisió, aconseguint fins i tot un subcampionat (temporada 2007/2008). A Europa, els grocs van aconseguir arribar a les semifinals de la Lliga de Campions en la seva primera participació, caient davant l’Arsenal (temporada 2005/2006).

El futbolista amb més partits oficials al Villarreal CF és Marcos Senna (363). L’hispanobrasiler va jugar amb la samarreta groga 292 duels de Lliga, 16 de Copa Rei, 27 de Champions League, 13 d’Europa League, 11 de Copa de la UEFA i 4 de Intertoto. Ara, Senna és membre del departament de Relacions Institucionals del club.

Per la seva banda, el màxim golejador en la història del Villarreal és Giuseppe Rossi (82, 22 d’ells des del punt de penal). El davanter italo-americà va anotar amb la samarreta del Villarreal 54 gols en Lliga (13 p), 7 en Copa del Rei (1 p), 5 a la Champions League (1 p) i 16 a Europa League (7 p).

Per conèixer de manera exhaustiva la història del Villarreal CF, pots accedir a la secció d’història de la web oficial: Història del Villarreal CF

Compartir.