Empat de fe (2-2)

LA LIGA

El Submarí tira mà de la casta davant un Espanyol aguerrit i molt lluitador

El Villarreal va tirar mà de la fe per a rescatar un punt quasi sobre la botzina en la seua visita a l’Espanyol (2-2) en un partit on els grocs es van veure obligats a remuntar el marcador en dues ocasions. La primera per mitjà de Trigueros en el 25, mentre que la segona va arribar a tres minuts del final amb el primer gol de cap de la temporada, obra de Mateo Musacchio. El conjunt de Marcelino, pragmàtic i amb ofici, va creure en les seues possibilitats enfront d’un Espanyol aguerrit i que es va convertir en un incòmode rival capaç de frenar als grocs durant bona part del xoc. Amb l’empat de hui, el Villarreal ja suma ni més ni menys que huit jornades sense perdre en Lliga, l’última enfront del Getafe el passat mes de novembre.

Va ser una primera part una miqueta atípica per als grocs. Acostumats a portar el control en els primers minuts, el conjunt de Marcelino es va veure per darrere en el marcador quasi des de l’inici. En el minut 3, Caicedo posava per davant als blanc-i-blaus en una controvertida jugada en la qual l’equatorià va poder ajudar-se de la seua mà abans de donar-se la volta i encarar a Areola.

Malgrat el desavantatge, els grocs van pujar les revolucions i, cercant la profunditat amb passades llargues, van aconseguir finalment l’empat. En el minut 23, Trigueros va arribar des de segona línia i va cedir per a Soldat que, amb molta classe, va retornar la pilota i va assistir al manxec amb una passada de taló perquè aquest, amb tir ras i col·locat, posara l’1-1 en el marcador.

Amb l’empat, les forces es van igualar. L’Espanyol tirava mà de la seua embranzida per a tractar de robar i eixir amb perill, però la defensa del Villarreal es movia amb rapidesa. El Villarreal, per la seua banda intentava triangular per a obrir-se pas entre la saga dels barcelonins. Després d’un esglai en forma de tret al pal obra de Burgui, els locals, per desgràcia, van tornar a colpejar.

A cinc minuts del descans, Asensio va obrir per l’esquerra sobre Burgui, que va centrar a l’àrea i Gerard, aprofitant una reacció tardana de la saga del Submarí, va fer el 2-1 per als locals. Còmode amb el seu avantatge, l’Espanyol va començar la segona part a l’espera d’una ocasió per a sentenciar als de Marcelino, obligats a eixir a la recerca de l’empat.

En el 66, Denis Suárez provava sort a pilota parada en una perillosa falta a la vora de l’àrea i des de l’esquerra, però Pau López, ben col·locat, detenia el tret del gallec.

Al Villarreal li costava armar el seu atac més del normal davant un Espanyol que es va resistir a lliurar el control malgrat els esforços dels visitants. Avançant les seues línies, els blanc-i-blaus obligaven al Villarreal a eixir amb més espai i estirar-se sobre el camp, la qual cosa col·locava als de Marcelino en una posició incòmoda.

I quan tot semblava més costa amunt, va aparèixer Musacchio. A tres minuts del final, el central argentí, molt llest, guanyava la posició a Diop en el servei d’un córner i, amb el primer tant de cap de la temporada –quant s’ha fet esperar- rescatava un punt de pur sofriment per al conjunt de Marcelino García Toral.

RCD Espanyol: Pau López; Javi López, Álvaro, Enzo Roco, Duarte; Diop, Jordán, Burgui (Víctor Álvarez, 67’), Asensio; Gerard i Caicedo (Salva Sevilla, 42’).

Villarreal CF: Areola; Mario, Musacchio, Bailly (Bonera, 46’), Jaume Costa; Jonathan dos Santos (Leo Baptistao, 64’), Trigueros, Bruno Soriano, Denis Suárez; Bakambu i Soldado.

Gols: 1-0, min. 3: Caicedo. 1-1, min. 23: Trigueros. 2-1, min. 39: Gerard. 2-2, min. 87: Musacchio.

Àrbitre: Pedro Jesús Pérez Montero (Comitè Andalús). Va amonestar a Jordán (34’), Salva Sevilla (79’) i Víctor Álvarez (87’) per part de l’Espanyol i a Jaume Costa (55’) en el cas del Villarreal. Va expulsar a Gerard Moreno en el minut 87 per doble groga.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 21 de la Lliga BBVA disputat en el RCDE Stadium de Barcelona davant 16.251 espectadors.