Els mini huracans groguets
Els mini huracans groguets

Gonzalo i Martín, fills de José Carlos ‘Huracán’ Tabares, segueixen els passos del seu pare sota la metodologia del Villarreal CF

Gonzalo i Martín Tabares, jugadors de l’Aleví A Roda i Mini B, són els fills de l’exfutbolista argentí José Carlos ‘Huracán’ Tabares, establit a Borriana. Ara els seus fills segueixen els seus passos sota la metodologia de la Cantera Grogueta. El primer és davanter com el seu pare i el segon, de moment, sembla que domina la posició de migcampista ofensiu en el seu primer any de competició.

L’exdelantero assisteix de dilluns a dissabte, entre entrenaments i partits de l’un o l’altre, a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza. “Els meus sogres ens ajuden a portar-los als entrenaments. Martín entrena a partir de les 17.45 hores mentre que Gonzalo comença a les 19.00 hores. Jo estic lliure des de les 18.00, així que ens coordinem per a portar-los, però estic molt content perquè puc vindre a veure els entrenaments, que m’encanta. Hi ha dies que em quede ací fins a les 21.00 hores gaudint dels dos”, afirma Tabares.

A l’‘Huracà’ li agrada la metodologia de la Cantera Grogueta i s’alegra de veure gaudir als seus fills vestits de groc: “És un bon club que treballa molt bé la pedrera. Els dos estan gaudint molt d’això en un club que s’està fent molt gran per tot el que està fent. Els dic que han de prendre-ho com un premi perquè hi ha molts xiquets que volen ser ací. Han d’estar agraïts i aprofitar l’experiència per a traure el màxim possible”.

Gonzalo va arribar al Submarí fa quatre temporades per a incorporar-se al Benjamí B, encara que la temporada anterior ja participava en alguns entrenaments amb els mateixos companys en el Mini A mentre jugava en el CD Salesianos de Borriana, on va començar a destacar en el món del futbol base.

El millor record al Villarreal del seu primogènit, tal com explica Tabares, “va ser un partit contra el Real Madrid en el qual va ficar un gol i per a ell va ser una cosa molt bonica. A més, gaudim molt d’aquell torneig en el qual van eixir subcampions”. “Li dic que si s’esforça podrà viure moments com aqueix moltes vegades més”, afig.

Per part seua, Martín s’ha incorporat aquesta temporada amb els més xicotets de la Cantera Grogueta, però que ja despleguen un gran futbol. Com el seu germà major, procedeix del conjunt col·legial de Borriana. El seu pare comenta d’aquesta manera el seu ràpid procés d’adaptació: “És un club en el qual es treballa diferent i on es formen jugadors. Els primers anys a Gonzalo li costava perquè ací hi ha més regles, com en el propi futbol, però està gaudint, va millorant i es nota que en aquest club es treballa bé. Martín és pur nervi, a diferència de Gonzalo que és més tranquil, i això l’ajuda a ficar-se ràpidament en els entrenaments del Villarreal”.

José Carlos Tabares va anotar desenes de gols en el futbol professional i ara és testimoni directe de com els entrenadors del futbol base groguet ajuden els seus fills a aconseguir aqueix olfacte golejador, entre molts altres aspectes tècnics i tàctics en el terreny de joc. La Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza ja ha viscut uns quants gols d’aquests xicotets huracans i s’espera que siguen molts més.

Compartir.