Eliminats de la Copa del Rey

Al Villarreal no li va somriure la fortuna en el torn de penals (7-6) i va caure eliminat davant Unionistas

El Villarreal es va acomiadar de la Copa del Rey en els setzens de final després de caure eliminat davant Unionistes de Salamanca en un partit que es va decidir en els penals per 7-6. Ilias va avançar als grocs, Planas va igualar el partit i, finalment, els onze metres classificaven al quadre de Salamanca als huitens de final.

El Submarí Groc va protagonitzar una gran arrancada de partit en el Reina Sofia. El conjunt dirigit per Marcelino García Toral es va instal·lar en camp rival durant els primers minuts de l’eliminatòria i va gaudir d’oportunitats importants per a avançar-se en el marcador. Ilias, insistent com de costum per la banda dreta, a prop va estar de provocar un penal a favor després de ser derrocat pel meta local, però Busquets Ferrer va valorar el contrari.

La rèplica de l’Unionistas a les constants arribades del Villarreal arribaria en el minut 13. Pepe Reina, que tornava a defensar la porteria en un partit de Copa, lluïa els seus reflexos detenint una rematada de cap de Losada en l’àrea xicoteta.

El Villarreal no es deixava intimidar per l’animat ambient del feu de Salamanca. En el minut 20 de la primera part, Dani Parejo botava un córner des de la dreta enviant a la pilota al segon pal on Jorge Cuenca, elevant-se per damunt de tots, impactava l’esfèric amb el cap, però el seu intent marxava lleugerament desviat.

No va haver-hi ocasions notòries per a cap dels dos conjunts durant els minuts restants del primer acte i, al descans, l’empat inicial es mantenia entre Unionistas i Villarreal.

Els de Salamanca i els groguets ho van intentar durant els primers compassos de la segona part, però no aconseguien donar amb la tecla per a gaudir d’ocasions clares que els permeteren sumar el primer punt de la vesprada.

En el minut 69 de partit Marcelino introduïa cames fresques al terreny de joc per a tractar de trencar l’empat inicial. Terrats, Sorloth i Coquelin entraven en el lloc de Baena, Bailly i Morales.

I quin golàs s’anava a traure de la mànega Ilias Akhomach en el minut 83 per a avançar al Villarreal! L’atacant groguet, en una jugada marca de la casa, recollia la pilota en l’àrea i després de fixar al defensor de l’Unionistas trencava cap a dins i treia una fuetada amb la seua cama esquerra que es colava per l’esquadra per a fer el 0-1.

No obstant això, només quatre minuts després, Busquets Ferrer xiularia un suposat penal de Santi Comesaña per espentar a un atacant de l’Unionistas que queia dins de l’àrea. Planas, a la dreta de Pepe, anotava el penal i manava el partit a la pròrroga.

Abans de l’inici de la pròrroga, la llum s’anava en el Municipal Reina Sofia i impedia que es poguera continuar un partit que, després de la decisió de Busquets Ferrer, va quedar suspés.

El partit es va reprendre a les 16.30 hores del dilluns per a donar principi, per fi, a la pròrroga de la qual eixiria el vencedor dels setzens de final. Marcelino, dels onze futbolistes que van acabar el partit ahir, únicament va canviar a Manu Trigueros per Alberto Moreno per a afrontar la pròrroga.

L’àrbitre va decretar el va iniciar del temps extra en un novament satisfet Reina Sofia i el Submarí, motivat, va buscar el gol des del principi. En el minut 99 Terrats botava una falta lateral que es va anar tancant a poc a poc i va haver d’intervindre el meta local per a evitar que es colara.

Per part seua, els de Salamanca van tractar de perforar la porteria defensada per Pepe Reina amb diversos centres laterals i tirs llunyans que no van agafar porteria.

Finalment, cap dels dos equips va ser capaç de trencar l’empat en la segona part de la pròrroga i el partit es decidiria en el torn de penals, on el Villarreal va perdre per 7-6 acomiadant-se així de la Copa del Rey.

Unionistas Salamanca CF:  Iván Martínez; Camus (min. 46, Erik Ruiz), Ramiro, Giménez, Jiménez; Álvaro Gómez, Héctor, Villar, Serrano; Losada i Slavy.

Villarreal CF: Reina; A. Alti (min. 106, Kiko F.), E. Bailly (min. 69, Coquelin), J. Cuenca, Alberto M.; Álex B. (min. 69, R. Terrats), Parejo (min. 75, Lekovic), Santi C.V., I. Akhomach (min. 111, Alberto M.); Gerard i A. J. Morales (min. 69, Sorloth).

Gols: 0-1. Min. 83: I. Akhomach. 1-1. Min. 87: Planas. En la tanda de penals, l’Unionistas va guanyar 7-6.

Àrbitre: Mateo Busquets Ferrer (Comité Balear). Va amonestar als locals Camus i Erkaitz i als visitants J. Cuenca, Santi C.V., R. Terrat i Coquelin.

Incidències: Partit entre l’Unionistas Salamanca i el Villarreal CF corresponent als setzens de final de la Copa del Rey disputat en el Municipal Reina Sofia.