El Villarreal perd a Zürich
QUIM GARCÍA

Els grocs van aconseguir avançar-se per dues vegades, però no van poder aguantar la renda

El Villarreal va perdre en el feu del Zürich per 3-2 en un partit en el qual els grocs van arribar fins i tot a avançar-se en el marcador per dues vegades gràcies als gols de Pina i Gerard Moreno, però finalment no van poder aguantar la renda i van patir la remuntada del conjunt suís.

Marcelino va realitzar fins a vuit canvis pel que fa al derbi del passat diumenge en El Madrigal. Amb Pina i Jonathan dos Sants en l’eix de l’equip, el Submarí va començar bé, amb una gran ocasió de Giovani a passada de Moi Gómez des de l’esquerra que el mexicà va rematar massa desviat.

El 0-1 va arribar a pilota parada (m. 18). Pina va cabotejar a la xarxa un servei de cantonada executat per Espinosa posant per davant als grocs davant un combatiu FC Zürich que no donaria el seu braç a torçer tan fàcilment. De fet, tan sol dos minuts més tard els suïssos van aconseguir l’empat gràcies a Etoundi, que va connectar un remat de cap que va entrar en la porteria després de tocar en el pal.

El partit va entrar en una fase de bogeria total. El Villarreal va reaccionar darrere del colp de l’1-1 amb un nou gol, aquesta vegada obra de Gerard Moreno. El davanter català va caçar al bot un altre centre des de la banda esquerra d’Adrián Marín i va marcar un gran gol. Però és que poc abans el propi ’23’ groc havia estavellat un tir en el pal.

Semblava que tot estaria més controlat, però res més lluny de la realitat. El conjunt suís va marcar el 2-2 en una falta lateral penjada per Buff que Djimsiti va intentar rematar, no ho va fer i va despistar a Juan Carlos, al que no li va donar temps a reaccionar.

La remuntada local es va consumar als 28 minuts. Chikhaoui va aprofitar un centre ras de Elvedi per a rematar arribant des d’arrere. Solament havia passat mitja hora i ja s’havien vist cinc gols en l’estadi Letzigrund.

En el minut 41 es va produir la jugada polèmica del partit. Espinosa va patir una agafada de Schönbächler dins de l’àrea, però ni el col·legiat rus Vladislav Bezborodov ni cap dels seus assistents ho van veure.

Marcelino va moure la banqueta en l’inici del segon acte. Vietto i Bruno van entrar buscant la reacció groga. El Zürich ja estava totalment tancat en la seua parcel·la i era complicat filtrar passades per a crear perill.

Rukavina va provar fortuna des de lluny i es va estavellar en la fusta. El lateral serbi va soltar un tir amb potència i la pilota va acabar topant-se amb el pal (m. 69).

Els últims minuts van ser un monòleg dels grocs, que es van topar una vegada després d’una altra amb la sòbria defensa del Zürich. El Villarreal haurà de seguir lluitant en les dues últimes jornades de la Fase de Grups amb tal d’aconseguir la seua passada a setzens de final. El Submarí rebrà al Borussia Mönchengladbach i visitarà al Apollon Limassol.

Fitxa tècnica:

FC Zürich: Da Costa; Elvedi,, Nef, Djimsiti; Rodríguez (M. Brunner, m. 82), Kukeli, Yapi, Schönbächler; Chikhaoui, Buff (Rossini, m. 70) i Etoundi (Chermiti, m. 53).

Villarreal CF: Juan Carlos; Rukavina, Gabriel, Víctor Ruiz, Adrián Marín; Espinosa (Cheryshev, m. 68), Jonathan dos Santos, Pina (Bruno, m. 64), Moi Gómez (Vietto, m. 58); Giovani i Gerard Moreno.

Gols: 0-1. Min. 18: Pina. 1-1. Min. 20: Etoundi. 1-2. Min. 24: Gerard Moreno. 2-2. Min. 25: Buff. 3-2. Min. 28: Chikhaoui.

Àrbitre: Vladislav Bezborodov (RUS). Groga al local Rossini (m. 92) i al visitant Jonathan dos Santos (m. 14).

Estadi: Letzigrund.