El Villarreal haurà de remuntar a Mònaco

HOYOYO

L’equip de Fran Escribá cau davant el conjunt monegasc en l’anada del ‘play-off’ de Champions (1-2)

El Villarreal no va poder començar amb bon peu el seu camí al ‘play-off’ de la Lliga de Campions i va caure per 1-2 davant el Mònaco en un partit en què els grocs van haver de remar contracorrent des de l’inici. Les nombroses baixes van ser una llosa massa pesada per al Submarí, que no va poder comptar amb vuit dels seus jugadors. Lesionats estaven Cheryshev, Jaume Costa, Jonathan dos Santos, Bakambu, Soldado i Bonera, mentre que Víctor Ruiz estava sancionat. A més, Sansone tampoc va poder ajudar els seus companys a l’haver jugat la prèvia de la UEFA Europa League amb el seu antic equip, la US Sassuolo.

El xoc va començar amb ensurt. N’Diaye va cometre un innocent penal sobre Lemar en la línia de fons en intentar protegir la pilota i Fabinho es va encarregar de materialitzar la pena màxima (0-1, m. 2). Tocava remar amb més força. L’eliminatòria es posava costa amunt, però els grocs no van desesperar. Amb Bruno i Trigueros portant la batuta de l’equip, el Submarí va anar poc a poc afermant-se sobre el terreny de joc.

Amb el pas dels minuts les ocasions per al Villarreal van anar arribant i totes amb un mateix nom propi: Alexandre Pato. El davanter brasiler es va mostrar incisiu a la recerca del gol, fregant-lo al minut 11 a centrada de Castillejo, al 25′ amb un cop de cap que es va anar alt i amb un cop de dreta al 33′ que va fregar la base del pal dret de la meta del conjunt monegasc.

El ’10’ i el Submarí van trobar premi a la seva insistència a deu minuts del descans. El 1-1 va arribar després d’una acció en què Soriano va prolongar de cap una centrada lateral de Trigueros, Santos Borré va fer el mateix amb la testa i va cedir perquè Pato anotés de cap des de dins l’àrea. Una jugada amb tres precisos cops de cap que va acabar en gol. El Madrigal ho va celebrar a lo gran. Era el primer gol de Pato amb l’elàstica groga.

El Villarreal va dominar de principi a fi tota la segona meitat, tot i que li va costar crear ocasions de gol. En els primers compassos la més clara va estar de nou en les botes de Pato, que va deixar anar un xut amb l’esquerra que va sortir fora per molt poc en el 60′. Poc més tard va arribar la jugada polèmica del partit, quan un tir de Mario va tocar a la mà de Bakayoko dins l’àrea, però el col·legiat del partit no ho va interpretar com a penal.

El Mònaco va tornar a avançar-se al marcador al minut 71. Bernardo Silva va recórrer tota la frontal de l’àrea groga amb la pilota controlada i finalment va anotar amb un xut amb l’esquerra creuat ajustat al pal (1-2).

El Villarreal ho va intentar fins al final. Més encara quan el Mònaco es va quedar amb un efectiu menys sobre el terreny de joc per l’expulsió per doble groga de Mendy al 86′. Mario la va tenir ja en el temps extra després d’un genial passada interior de Bruno, però el tir del ‘2’ del Submarí va ser refusat per Subasic.

L’equip de Fran Escribá haurà de remuntar el proper dimarts 23 d’agost a l’estadi Louis II de Mònaco (20.45 hores) per estar a la Fase de Grups de la UEFA Champions League. Sí, es pot!

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Musacchio, N’Diaye, José Ángel; Castillejo, Trigueros, Bruno, Soriano; Pato i Santos Borré (Mario González, m. 75).

AS Monaco FC: Subasic; Raggi, Glik, Jemerson, B. Mendy; Fabinho, Bakayoko, Lemar; Bernardo Silva (Joao Moutinho, m. 80), Dirar; Germain (Carrillo, m. 69).

Gols: 0-1. Min. 3: Fabinho, de penal. 1-1. Min. 35: Pato. 1-2. Min. 71: Bernardo Silva.

Àrbitre: Felix Brich (GER). Groga al local N’Diaye; així com als visitants Lemar, Fabinho, Bakayoko i Joao Moutinho. Va expulsar per doble groga a Mendy (m. 86) per part del Mònaco.

Estadi: El Madrigal.