El Villarreal es posiciona en contra de la Superliga
El Villarreal es posiciona en contra de la Superliga
||||

El club groc condemna enèrgicament la proposta anunciada de creació d’una competició europea secessionista i elitista

El Villarreal CF, igual que LaLiga, condemna enèrgicament la proposta anunciada de creació d’una competició europea secessionista i elitista, que ataca els principis de la competitivitat oberta i del mèrit esportiu que ocupen el més profund de l’ecosistema del futbol nacional i europeu.

Hui dia, els aficionats al futbol de tota Europa poden somiar que el seu Club, siga com siga la seua dimensió, puga destacar en una competició, aconseguir el més alt, i competir en el cim del futbol europeu.

El club groc, de la mateixa manera que LaLiga, defensa aquesta tradició futbolística europea del futbol per a tots. El concepte proposat per 12 clubs europeu destrueix aqueix somni, tancant la porta al cim del futbol europeu i permetent l’entrada de només uns pocs a una elit.

LaLiga té una orgullosa història de 90 anys com a competició oberta i basada en el mèrit. Milions d’aficionats de tot el món són aficionats als 42 clubs de LaLiga Santander i LaLiga SmartBank. L’èxit de les nostres competicions ha contribuït al fet que el futbol es convertisca en un factor clau de l’economia espanyola, representant quasi el 1,4% del PIB i donant ocupació a quasi 200.000 persones.

La nova proposta de competició europea no és més que un plantejament egoista, dissenyat per a enriquir encara més als més rics. Soscavarà l’atractiu de tot el joc i tindrà un impacte profundament perjudicial per al futur immediat de LaLiga, dels clubs que la componen i de tot l’ecosistema futbolístic.

A més, impactarà també en la resta dels esports als quals, en l’actual temporada, LaLiga aporta més de 126 milions d’euros ja que posa en perill el sistema de contribucions aprovat en el Pacte de Viana.

Utilitzarem totes les eines a la nostra disposició i treballarem amb totes les parts implicades per a defensar la integritat i el futur del futbol espanyol en el millor interés del joc.

Compartir.