El Villarreal es fa fort en La Ceràmica (2-0)
||||||

El conjunt groc doblega al Rayo Vallecano i suma tres valuosos punts gràcies als gols de Mandi i Gerard

Tres punts d’or. El Villarreal va collir un important triomf davant el Rayo Vallecano (2-0). Els grocs es van fer forts i van doblegar al conjunt madrileny gràcies als gols de Mandi i Gerard. El Submarí va tornar a somriure en l’Estadi de la Ceràmica.

Per a enfrontar-se davant el Rayo Vallecano, Emery va fer fins a set variacions en l’onze inicial respecte a la impressionant victòria ‘grogueta’ a Bèrgam (2-3). Mario Gaspar, Mandi, A. Pedraza, Iborra, M. Trigueros, Yeremy i Dia eren les novetats en l’Estadi de la Ceràmica.

El Villarreal va començar el partit imposant un alt ritme i verticalitat davant el Rayo Vallecano, que buscava eixir ràpid i aprofitar els espais en camp contrari. El Submarí dominava i es trobava còmode sobre el verd de l’Estadi de la Ceràmica.

En el minut 25, Gerard Moreno va poder avançar al Villarreal després de controlar una bona pilota en l’àrea que no va aconseguir colpejar correctament. El seu tret, massa mossegat, no va suposar un gran perill per a Dimitrievski.

Complida la primera mitja hora d’encontre, el Villarreal va trobar el primer gol del partit per mediació de Mandi. El defensa algerià va enviar la pilota a la xarxa amb una impecable rematada de cap en un servei de cantonada botat per Dani Parejo. Immediatament després, el futbolista groc va traure sobre la línia de gol una rematada d’un atacant visitant. Providencial.

L’equip d’Unai Emery manava en el marcador, però no s’anava a conformar amb això. A deu minuts del descans, Gerard Moreno va ser objecte de penal per un clar enderrocament en l’àrea després d’una gran acció prèvia de Boulaye Dia. El ‘7’ groc, especialista des dels onze metres, va convertir la pena màxima enganyant a Dimitrievski i ampliant l’avantatge en el marcador.

La primera gran ocasió en la segona meitat va ser al cap de Pau Torres. En el minut 57, una rematada amb la testa del jugador vila-realenc va impactar en el travesser de la porteria rayista. Fruit del resultat, amb el pas dels minuts, el Rayo Vallecano va avançar línies i va deixar espais arrere. En el minut 73, Gerard va enviar a la xarxa la pilota després d’un mà a mà marrat d’Alberto Moreno. El gol no va pujar al marcador per fora de joc.

Dos minuts després, Rulli va traure una impressionant manyopla per a detindre una rematada de cap de Nteka. El porter argentí salvaguardava l’avantatge de dos punts per al Submarí. En els últims minuts, el Villarreal va poder fins i tot convertir la victòria en una golejada.

Finalment, el Submarí es va adjudicar una important victòria i tres punts d’or per a escalar posicions en LaLiga. Els grocs tornaran a competir aquest dimecres, a les 21.00 hores, davant l’Atlético Sanluqueño en Copa del Rey.

Villarreal CF: Rulli; Mario Gaspar, Mandi, Pau, A. Pedraza; Iborra, Parejo (Alberto M., m. 62), M. Trigueros (Moi Gómez, m. 78), Yeremy (Chukwueze, m. 62); Gerard (Paco Alcácer, m. 85) i Dia (Capoue, m. 62).

Rayo Vallecano: Dimitrievski; Balliu, Saveljilch (Pozo, m. 82), Catena, Fran García; Isi (Bebé, m. 65), Óscar, Óscar Trejo (Nteka, m. 58), Santi C.V (Unai López, m. 65), Álvaro; i Sergi Guardiola (Andrés, m. 82).

Gols: 1-0. Min. 32: Mandi. 1-0. Min. 36: Gerard.

Àrbitre: Melero López (comité andalús). Va amonestar al local Pau Torres, així com als visitants Isi, Catena i Fran García.

Incidèncias: Partit entre el Villarreal CF i el Rayo Vallecano corresponent a la jornada 17 de LaLiga 2021/22 celebrat en l’Estadi de la Ceràmica davant 13.133 espectadors.