Placeholder canvas
El Villarreal CF i la CEU UCH reforcen la seua col·laboració
El Villarreal CF i la CEU UCH reforcen la seua col·laboració
||||

Totes dues entitats han renovat l’aliança que van iniciar en 2015 amb la creació de l’Aula Universitària Endavant i desenvoluparan de la mà diversos projectes

El Villarreal CF i la Universitat CEU Cardenal Herrera han renovat la col·laboració que venen desenvolupant des de 2015 a través de l’Aula Universitària *Endavant amb la signatura d’un nou conveni que estreny l’aliança entre totes dues entitats, a les quals els uneix el seu interés per la formació, la investigació, el desenvolupament, la innovació i els valors en l’àmbit de l’esport.

El nou acord, subscrit pel vicepresident del club, José Manuel Llaneza, i el vicerector de Desenvolupament Estratègic de la Universitat, José Manuel Amiguet, recull les nombroses línies de treball que estan desenvolupant conjuntament les dues institucions; entre elles, l’aliança per al Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport que impartirà la CEU UCH des d’el mes vinent de setembre.

En aquest punt, el conveni inclou la creació del Campus Universitari de l’Esport Villarreal CF i Universitat CEU Cardenal Herrera: un espai de formació pràctica per als estudiants del nou Grau del centre educatiu en les instal·lacions del Club. El Submarí també exercirà com a assessor tècnic d’aquesta nova titulació universitària mitjançant la proposta de professors per a sessions i seminaris, la incorporació d’altres entitats esportives per a la realització de les pràctiques externes nacionals i internacionals, la implicació d’entitats esportives associades a Endavant Esports, la participació d’esportistes en conferències o la integració de membres de l’equip directiu en la Comissió Acadèmica del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat CEU Cardenal Herrera.

Formació i investigació conjuntes

A més, aquesta aliança obri la porta a la creació conjunta de títols d’actualització professional i d’especialització en l’àmbit de l’esport, incloent els relatius a la formació homologada d’entrenadors de futbol.

La investigació, una altra de les línies de treball conjunt recollides en aquest nou acord, posa l’accent en les àrees de la cardiologia pediàtrica, cardiologia de l’alt rendiment esportiu, fisioteràpia preventiva i fisioteràpia aplicada a la rehabilitació en esport d’alta competició, addiccions en l’esport professional, malalties parasitàries com a condicionants del rendiment esportiu, així com nutrició en l’esportista d’alt rendiment. Una cooperació a la qual podrà sumar-se la dels investigadors de la CEU UCH i l’equip mèdic del Club a través del laboratori d’investigació en anàlisi del moviment de la Universitat, LIAMCEU, per a la prevenció de lesions a través del coneixement biomecànic de l’esportista.

Valors compartits

El renovat acord entre el Villarreal CF i la Universitat CEU Cardenal Herrera també reforça el seu compromís, compartit, amb els valors.

Així, totes dues institucions manifesten la seua voluntat de promoure un programa de formació en cultura de l’esforç i superació, en l’àmbit dels estudis, l’empresa i la vida, que serà impartit per estudiants i professors de la CEU UCH als escolars de Castelló a la Ciutat Esportiva, els centres dels clubs associats al Programa Endavant, els centres d’Educació Primària, Secundària i Batxillerat de la província o en les pròpies instal·lacions de la Universitat.

A més, el Club continuarà donant suport a les nombroses iniciatives solidàries impulsades per la CEU UCH, cedint entrades per a una selecció de partits disputats en l’Estadi de la Ceràmica, que seran venudes per la Universitat a un preu simbòlic entre els seus estudiants i personal, amb l’objectiu de recaptar fons destinats a aquests projectes.

Al servei de Castelló

L’Aula Universitària Endavant Villarreal CF-Universitat CEU Cardenal Herrera, impulsada per les dues institucions en 2015, és un projecte pioner en la forma de relació entre una Universitat i una entitat esportiva. El seu objectiu és integrar la realitat d’un club de primera divisió, amb totes les seues implicacions esportives i institucionals, en els programes formatius, pràctics i científics de la Universitat.

“Aquest sisé any de col·laboració, ha afirmat José Manuel Llaneza després de la signatura del nou conveni, és molt especial, perquè el CEU ha aconseguit, amb el suport del Vila-real, l’aprovació del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport”.

“El Villarreal és una entitat pionera a Castelló per moltíssimes raons, i tot el que siga col·laborar amb gent que encara fa més gran la província és extraordinari”, ha afegit el vicepresident del Submarí.

Per part seua, el vicerector de Desenvolupament Estratègic i Comunicació de la CEU UCH ha subratllat l’èxit de totes les iniciatives desenvolupades conjuntament per totes dues entitats, “el cim de les quals és la posada en marxa d’aquest Grau”. Una titulació molt esperada a la província, que ja té llista d’espera, ha explicat José Manuel Amiguet, “i en la qual el Club serà l’aliat tècnic i part fonamental del campus i el claustre de professors”.

“Jo diria que serà la primera vegada a Espanya, si no a Europa, que els estudiants d’un Grau utilitzaran les instal·lacions d’un club d’elit de primera divisió com a part de la seua formació. Però no sols les instal·lacions, sinó que els nostres estudiants també gaudiran del saber fer del Villarreal, la seua cultura i la seua manera de treballar. Crec que no es pot demanar més”, ha conclòs el responsable acadèmic.

Endavant Formació, suport a l’esport i a l’educació

El Vila-real *CF, a través del projecteEndavant Formació, manté acords de col·laboració amb diferents centres d’educació universitària i secundària de la província de Castelló.

Compartir.