El sofriment té premi (1-3)
LFP

Un Villarreal serè i molt pràctic es porta els tres punts davant el Celta

Un Villarreal pacient i treballador va guanyar per primera vegada en l’estadi de Balaídos (1-3) en un partit on els grocs van saber patir i amb tres fuetades a la contra –doblet de Moi Gómez i un tercer de Mario- van demostrar ser un equip amb ofici i recursos davant un Celta de Vigo que també va mostrar una notable capacitat de competir. Amb el triomf, els grocs es col·loquen setens en la taula abans de l’aturada per jornada de partits internacionals.

En els primers minuts, els dos equips van sacrificar la intensitat per l’ordre i el respecte que sentien pel rival es palpava en l’ambient. Molt bé col·locat en defensa, el Villarreal reaccionava amb rapidesa davant uns celestes que van començar a oferir major sensació de perill conforme passaven els minuts.

Els locals van bolcar el seu joc per les bandes i van apostar per constants canvis de joc per a intentar desestabilitzar a un Villarreal que quasi no es va acostar a la meta de Sergio en la primera mitja hora. Els gallecs, encara que manaven sobre la pilota, no disposaven d’oportunitats clares a excepció d’un tir de Nolito en el 25 que Asenjo, molt bé col·locat, es va encarregar de repel·lir.

A la mitja hora, no obstant açò, el Submarí va despertar de colp. I furiós. En el 32, Cheryshev va arreplegar la pilota en la línia de tres quarts i, a banda canviada, es va internar per la dreta sortejant rivals para, quasi en la línia de fons, centrar ras i arrere cap a Moi, qui batia a Sergio amb un tir creuat i ajustat al pal esquerre. S’avançaven els visitants quan més ho necessitaven.

Però encara van colpejar més fort els de Marcelino. Gens mes traure de centre els celestes, Gio va guanyar una pilota aèria en el centre del camp i va assistir a Moi. L’alacantí, en un gran exhibició, va galopar cap a l’àrea del Celta i, des de la vora de l’àrea, anotava el segon per als visitants. El que semblava un os dur de rosegar per als grocs, acabava de convertir-se en una plàcida vesprada de tardor amb dos grans jugades al contraatac.

El Celta, no obstant açò, no estava disposat a deixar escapar l’ocasió tan fàcilment. Furiós, l’equip de Berizzo es va bolcar sobre l’àrea d’Asenjo. El palentí va tornar a donar mostres de la seua qualitat en el 42 en desviar un gran tir de Krohn-Deli, però un minut després Larrivey aprofitava un desajustament en la defensa per a obrir de nou el partit amb l’1-2.

Després de la represa, prompte es va veure que el partit havia canviat per complet. En només deu minuts, el Celta va tenir dues clares ocasions –una d’elles avortada per Bruno in extremis- i fins i tot Mario va tenir l’oportunitat de sentenciar el xoc en el 52 amb un bon tir que Sergio, en una inversemblant estirada, va buidar en l’últim moment.

Sense contemplacions, el Celta es va llançar a l’atac. El Submarí va entrar a la baralla, però els locals es llançaven amb velocitat i determinació sobre l’àrea dels visitants. Per a tractar de guanyar presència en el centre del camp, Marcelino va donar entrada a Jonathan dos Santos i Cani, una tàctica que va acabar per donar resultats. Els grocs, davant un Celta que pressionava de valent, eixien amb més facilitat i cercaven a Vietto i Uche en punta, dues puntes amb recorregut que cercaven sentenciar definitivament la trobada.

Ben tancat arrere, el Submarí cercava un contraatac que acabara per decantar el xoc al seu favor. I, encara que es va fer esperar, va arribar. En el 90, i amb el Celta ja habitant en l’àrea groga, Vietto va tirar mà de velocitat i, en un dos contra un, feia la passada de la mort perquè Mario fera el tercer i definitiu tant per als de Marcelino.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Gabriel, Víctor Ruiz, Marín; Bruno, Trigueros, Moi Gómez (Cani, 72’), Cheryshev (Jonathan dos Santos, 64’); Uche i Giovani (Vietto, 66’).

RC Celta de Vigo: Sergio; Hugo Mallo, Cabral, Fontàs, Planas (Jonny, 68’); Radoja (Madinda, 74’), Álex López (Charles, 83’), Krohn-Dehli; Orellana, Nolito i Larrivey.

Gols: 0-1, min. 32: Moi Gómez. 0-2, min. 33: Moi Gómez. 1-2, min. 43: Larrivey. 1-3, min. 90: Mario.

Àrbitre: Alfonso Álvarez Esquerre (Comitè Català). Va amonestar a Krohn-Dehli (69’), Orellana (82’) i Madinda (87’) per part del Celta i a Marín (34’), Gabriel (49’), Moi Gómez (57’) i Cani (89’) en el cas del Villarreal. Va expulsar a Fontás en el minut 85 per doble groga.

Incidències: Partit corresponent a la setena jornada de la Lliga BBVA entre el RC Cèlta de Vigo i el Villarreal CF disputat en l’Estadi de Balaídos davant 22.323 espectadors. El camp va guardar un respectuós minut de silenci abans de l’inici del partit en memòria del recentment mort Marcelino García, pare del tècnic Marcelino García Toral.