El Projecte FER 2019 comença amb força
El Projecte FER 2019 comença amb força
PROYECTO FER

El president Fernando Roig i la jugadora Aixa Salvador assisteixen a la presentació oficial

La Fundació Trinidad Alfonso ha presentat aquest matí la setena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa que concedeix ajuda econòmica i visibilitat als esportistes de la Comunitat Valenciana. Per segon any consecutiu, l’acte de presentació s’ha celebrat al l’Alqueria del Bàsquet i ha significat el tret d’eixida a una edició molt especial, en coincidir amb el curs previ als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020.

A l’acte hi ha assistit el president del Villarreal CF, Fernando Roig, així com la jugadora del Femení A, Aixa Salvador, com a part del Projecte Fer 2019. Cal destacar que diversos dels esportistes d’aquest Projecte Fer 2019 també formen part d’Endavant Esports.

El Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso, i amb una inversió que ronda el milió d’euros, compta enguany amb un total de 126 components, distribuïts en 32 modalitats esportives. Es mantenen les tres categories que es van implantar des de l’origen del programa: ‘Elit’, ‘Promeses’ i ‘Viver’. Els 30 esportistes inclosos en la categoria “Elit”, tots ells d’alt nivell internacional, rebran un ajut de 18.000 €; els 36 que formen part de “Promeses”, nivell que integra esportistes de primera línia nacional i que ja comencen a despuntar en competicions internacionals, han de percebre 7.500 €. Finalment, els 60 integrants de “Viver”, joves talents que ja han aconseguit èxits en les divisions inferiors, rebran una assignació de 3.000 € (aquells que hagin aconseguit resultats nacionals i internacionals) o de 2.000 € per als que hagin complert el requisit només per una d’aquestes dues vies.

A més, igual que durant el passat any, el Projecte FER 2019 també manté l’annex de FER Entrenadors, la línia de suport a alguns dels millors tècnics de la Comunitat Valenciana. Segons el nombre d’esportistes entrenats i segons la categoria a la qual pertanyen els mateixos, els ajuts per als entrenadors oscil·len entre els 4.000 i els 7.500 €. En aquesta segona edició, són 13 els beneficiaris, tres més que el 2018.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de personalitats del món de l’esport valencià i espanyol. Entre d’altres, Jordi Bertomeu (director executiu de l’Eurolliga de bàsquet); presidents de federacions espanyoles com Jesús Carballo (gimnàstica), Raúl Chapado (atletisme) o Francisco Blázquez (handbol); Quico Català (president del Levante UD), i els representants del València Basket Club, Paco Raga i Vicente Solá.

Durant l’acte, es van lliurar els premis Uniesport als esportistes amb millors expedients acadèmics a les set universitats de la Comunitat Valenciana. El lliurament d’aquests reconeixements va anar a càrrec de Fernando Roig i Trini Roig.

Compartir.