Placeholder canvas
El mític ascens a Segona de 1970
El mític ascens a Segona de 1970

El seté capítol de ‘Memorias del Centenario’ aprofundeix sobre el primer gran assoliment esportiu del Villarreal CF

El Villarreal estrena el seté lliurament de ‘Memorias del Centenario’, que aprofundeix en el mític ascens a Segona Divisió, que va aconseguir el Submarí en 1970. Una màgica vesprada de Sant Fermín en la qual l’equip groc va véncer al Bilbao Athletic (1-2) en l’Estadio Santiago Bernabéu per a fer-se un buit en el futbol d’elit.

Des de Vila-real, milers de persones escoltaven en els transistors com el Villarreal aconseguia l’ascens a la categoria de plata del futbol espanyol. Una alineació mítica que els veïns de la ciutat se sabien de memòria: Alapont, Debón, Alcañiz, Marçal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles i Serrano.

Després de l’impressionant triomf a Madrid, l’equip va arribar amb autobús a Vila-real, un poble sumit en l’eufòria. Diversos milers d’aficionats van rebre als futbolistes i van celebrar en gran un ascens que suposaria la primera marxa del Villarreal en el futbol professional.

En aquest reportatge tan especial participen les veus de José Antonio Alapont, Prudencio Chumillas i Luis Moreno; jugadors del Villarreal en l’ascens de 1970; Toni Pitarch, compositor de l’himne del Villarreal CF; Julián García Candau, prestigiós periodista de Villarreal; Ernesto Girona; expresident del club a mitjan 1980; i Joaquín Font de Mora, fill de l’expresident del Villarreal CF.

Séptima entrega de Memorias del Centenario
Compartir.